Αυτό είναι το προσχέδιο της συμφωνίας που προτείνει η ελληνική πλευρά – ΒΙΝΤΕΟ

Το κείμενο του σχεδίου της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους έχει αρχίσει ήδη να γράφεται και περιέχει όλες τις ελληνικές προτάσεις για τα θέματα της διαπραγμάτευσης. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μega, το κείμενο αυτό αναμένεται να είναι περίπου 20 σελίδες και αναφέρεται σε όλα τα καυτά ζητήματα της Αθήνας με τους Θεσμούς.

Σε ότι αφορά τον ΦΠΑ, τα πράγματα παραμένουν ακόμα ανοιχτά και από την πλευρά της η Ελλάδα επιθυμεί τρεις συντελεστές, ενώ η άλλη  πλευρά δύο, με την Αθήνα να επιθυμεί να μπουν στη χαμηλή βαθμίδα τα τρόφιμα.  

Αναφορικά με τα Εργασιακά φαίνεται πως υπάρχει κοινή θέση, με υιοθέτηση του μέσου όρου μοντέλων που ισχύουν σε χώρες μέλη της ΕΕ, ενώ σταθεροί παράμετρoι παραμένουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και η σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού. Παράλληλα, προβλέπεται τέλος στις πρόωρες συντάξεις και επιπλέον  δεν μπαίνει ρήτρα μηδενικού ελλείμματος

Στο Ασφαλιστικό φαίνεται ότι θα παραμείνει έως το 2017 σε αναστολή η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές, τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για άνοιγμα της συζήτησης εκσυγχρονισμού του Ασφαλιστικού από το φθινόπωρο μετά από αναλογιστικές μελέτες. Ταυτόχρονα μπαίνει στις πρόωρες συντάξεις, αλλά μόνο για εκείνους που δεν έχουν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Υπό συζήτηση βρίσκεται ακόμα το ζήτημα με τη ρύθμιση των 100 δόσεων καθώς η ελληνική πλευρά υπολογίζει πως το μέτρο θα αποφέρει 600 εκατ. ευρώ, με τους εταίρους να κάνουν λόγο για λιγότερα.

 

Δείτε το βίντεο από το Μega

 

Διαβάστε επίσης:

Διευκρινίσεις του ΥΠΟΙΚ για την απόφαση Μάρδα

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι: Μπορεί να αναβληθεί η καταβολή της δόσης στο ΔΝΤ

Γιούνκερ: Δεν θα υπάρξει συμφωνία χωρίς τη συναίνεση του ΔΝΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ