Ούτε ένα ελληνικό όνομα στις λίστες της Ελβετίας

Μια σειρά χώρες ζητούν από την Ελβετία να δώσει τα ονόματα φοροφυγάδων, αλλά η Ελλάδα απέχει. Η Ελβετία έχει ξεκινήσει να δημοσιεύει στο διαδίκτυο τα ονόματα των ξένων εταιρειών ή φυσικών προσώπων, που κατηγορούνται στις χώρες τους για φοροδιαφυγή, αναφέρει αγγλόφωνη έκδοση της «Deutsche Welle».

Μεταξύ των χωρών που έχουν ζητήσει να γίνει κάτι τέτοιο είναι η Γερμανία. Ειδικά για τους Αμερικανούς πολίτες ωστόσο δημοσιεύονται μόνο τα αρχικά τους. Όσον αφορά στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένα πρόσωπο ή εταιρεία στη λίστα μια που όπως προκύπτει από το δημοσίευμα δεν έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο.

Έχουν υποβληθεί αιτήματα για ονόματα φυσικών προσώπων από Ισπανία, Ινδία, Ολλανδία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ και Νότια Κορέα και για ονόματα εταιρειών από τον Παναμά, τις Μπαχάμες και την Ισπανία. Πουθενά δεν αναφέρεται η λέξη Ελλάδα.

Επίσης, τον Μάρτιο η Ελβετία υπέγραψε συμφωνία με την Αυστραλία μέσω της οποίας επιτρέπεται η αυτόματη κοινοποίηση φορολογικών πληροφοριών. Παρόμοιες συμφωνίες έχει υπογράψει και τις ΗΠΑ, αλλά και την ΕΕ.

Σε απάντηση της βροχής αιτημάτων από φορολογικές αρχές άλλων χωρών, η Ελβετία έχει εκδώσει στην εφημερίδα της κυβερνήσεως μία λίστα με ονόματα, ημερομηνίες γέννησης και εθνικότητες.

Δείτε επίσης

“Έσοδα έως 15 δισ. αν φορολογηθούν οι καταθέσεις στην Ελβετία”

Spiegel: Ελληνικές κυβερνήσεις αδιαφόρησαν για τη φοροδιαφυγή

DW: Η φοροδιαφυγή μέσα από γερμανική ματιά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ