Το “ελληνικό δράμα” στο περιθώριο του G7 στη Δρέσδη

Ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ομάδας της ελίτ του G7 στις 27-29 Μαΐου στη Δρέσδη, στη σκιά των παγκόσμιων ανισορροπιών.

Ο Μάρτιν Γέγκερ εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε, υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας άφησε ανοιχτή την πιθανότητα να ζητηθεί το «ελληνικό δράμα» καθώς απασχολεί όλες τις κορυφές της διεθνούς κοινότητας πολιτικά και οικονομικά.

Η Γερμανία έχει αναλάβει την προεδρία από τον περσινό Ιούνιο έως το τέλος του 2015 στις συνόδους κορυφής των ηγετών και κεντρικών τραπεζιτών της αφρόκρεμας του G7.

Νωρίτερα δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας παραμένει δεσμευμένη στην περαιτέρω συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη σταθεροποίηση της Ελλάδας, επανέλαβε με ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βερολίνου, δεν είναι στην ημερήσια διάταξη μια έκτακτη σύνοδος κορφής των χωρών μελών της ευρωζώνης με θέμα την Ελλάδα, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Γέγκερ.

Δείτε επίσης

Το ΔΝΤ ήρθε για να μείνει ξεκαθαρίζει ο Σόιμπλε

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ