Βαρουφάκης: Είμαι τρομοκρατημένος…

Τρομοκρατημένος με την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία δηλώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο περιοδικό των New York Times

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η οικονομία είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση τους τελευταίους δύο μήνες, ως αποτέλεσμα των σκληρών διαπραγματεύσεων μας”, είπε ο υπουργός Οικονομικών. 

Περιέγραψε αυτή την αλλαγή ως ένα συμβιβασμό, ως μια επένδυση σε ένα καλύτερο μέλλον. “Και μια επένδυση περιλαμβάνει πάντα ένα βραχυπρόθεσμο κόστος”, τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με το περιοδικό. 

Ερωτηθείς για αυτό το κόστος και κατά πόσο είναι ανήσυχος για τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, απάντησε: “Eίμαι τρομοκρατημένος. Τρομοκρατημένος και εμβρόντητος”. 

H δημοσιογράφος των New York Times, Suzy Hansen, περιγράφει και τι συνέβη όταν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης χτύπησε το τηλέφωνο του Βαρουφάκη και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

“Το κινητό του, το οποίο χτυπούσε συνεχώς καθόλη τη διάρκεια της κουβέντας μας, χτύπησε ξανά. Αυτή τη φορά ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας προφανώς  από τις Βρυξέλλες. Όταν τελείωσε το τηλεφώνημα, έπρεπε να φύγει. Τον ρώτησα πώς πήγαν οι διαπραγματεύσεις το Σαββατοκύριακο”, γράφει η δημοσιογράφος.

“Δεν γνωρίζω”, είπε και ακούστηκε σαν να ήταν και αυτός περίεργος, σημειώνει το δημοσίευμα. 

“Είναι πολιτική απόφαση. Δεν έχει σε τίποτα να κάνει με αυτές τις συζητήσεις. Το ερώτημα είναι: Έχουν αποφασίσει να μας πετάξουν έξω από την ευρωζώνη; Δεν πρόκειται να πληρώσω το ΔΝΤ και να μην πληρώσω τις συντάξεις τις επόμενες εβδομάδες. Άρα τους είπα: Αποφασίστε. Θέλετε αυτό να είναι ένας σωστός γύρος διαπραγματεύσεων, ή θέλετε να είναι μεταθανάτιος;”, επισήμανε ο κ. Βαρουφάκης, 

Η δημοσιογράφος σχολίασε σε αυτό το σημείο ότι ίσως αυτός είναι ο λόγος που τον κατηγορούν για μικροπολιτική. “Δεν είναι μικροπολιτική, είναι η αλήθεια. Θέλουν να πάω πάσο. Είναι μικροπολιτική από μέρος τους. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω στο θέμα των συντάξεων”, είπε ο υπουργός Οικονομικών.  

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Βαρουφάκης κατέγραφε τις συνομιλίες στο Eurogroup της Ρίγας

 New York Times: Ταιριάζει ο Βαρουφάκης σε μια ελληνική τραγωδία;

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ