Σόιμπλε: Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν πολύ αργά

«Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα προχωρούν πολύ αργά» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το Reuters το οποίο επικαλείται δύο Γερμανούς πολιτικούς οι οποίοι συμμετείχαν στη σύσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Σόιμπλε φαίνεται ότι αναγνώρισε κάποια πρόοδο σε ορισμένα θέματα ωστόσο σημείωσε ότι οι συνομιλίες δεν έχουν φθάσει σε κάποιο καθοριστικό σημείο.

Οι Γερμανοί πολιτικοί ανέφεραν επίσης στο πρακτορείο Reuters ότι ο κ. Σόιμπλε είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει συζήτηση για ένα «Σχέδιο Β» για την Ελλάδα και υπογράμμισαν ότι οι συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη επικεντρώνονται στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας.

Τρίτος συμμετέχων στη σύσκεψη ανέφερε ότι έγινε μια μακρά συζήτηση για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας αρκετοί βουλευτές εξέφρασαν ανησυχίες για την ύπαρξη βούλησης για μεταρρυθμίσεις.

Ο ίδιος υποστήριξε, σύμφωνα με το Reuters ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε: «Γνωρίζουμε ότι μεγάλη μερίδα των Ελλήνων υποφέρει, όμως η ελληνική κυβέρνηση δεν βλέπει ακόμη τι πρέπει να γίνει για να βάλει τέλος σε αυτό».

 

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: Οι συζητήσεις μας με τον Σόιμπλε είναι εγκάρδιες – ΒΙΝΤΕΟ

Λαγκάρντ: Έχει καταγραφεί κάποια πρόοδος στις συνομιλίες με την Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Δεν είναι πιθανό να υπάρξει συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ