Bloomberg: Η απάντηση Σόιμπλε στην αισιοδοξία Βαρουφάκη για deal

Αμφιβολίες για την αισιοδοξία της ελληνικής πλευράς εκφράζει το Βερολίνο αναφέρει το Bloomberg επιμένοντας στις πιεστικές «κόκκινες γραμμές» των δανειστών, μετά τη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη «στον ενικό» χθες το βράδυ και λίγες ώρες πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο ΣΕΒ.

Δεν ακούγονται καλά στα αυτιά των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής της Καγκελαρίας, τα περί δημοψηφίσματος που περιλαμβάνει το ερώτημα «ευρώ ή όχι», αναφέρει το δημοσίευμα, Δεν πέρασε απαρατήρητο από το Βερολίνο η ανακίνηση του θέματος.

Το χρέος είναι θηλιά αλλά και κλειδί για λύσεις, σημειώνει. Η ελληνική πλευρά επιμένει πως δεν θα υπογράψει καμία συμφωνία όσο χωρίς κάποια διευθέτηση για το χρέος, καθώς ανοίγουν συζητήσεις στη Γερμανία για το τρίτο πακέτο με δεδομένο να περάσει και από τα κοινοβούλια και των 18 κρατών της Ευρωζώνης.

Επίσης τονίζει το Bloomberg υπάρχουν και προβλήματα στην κυβέρνηση με την εσωκομματική αριστερή αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει κάνει κάποια πρόοδο όσον αφορά την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της, «ακόμη δεν έχουμε φθάσει στο σημείο για να υπάρξει συμφωνία» σύμφωνα με τον ευρωπαίο επίτροπο Οικονομίας, ο Επιτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει επανειλημμένως εκφράσει την αισιοδοξία της ότι επίκειται συμφωνία, αλλά δεν τη συμμερίζονται στην άλλη πλευρά. Στις αγορές τη Δευτέρα, οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο και οι αποδόσεις των διετών ομολόγων αυξήθηκαν κατά 308 μονάδες βάσης, στο 23,99%, υπό το φόβο στάσης πληρωμών σε μια ρηχή βέβαια αγορά.

Η Αθήνα, σύμφωνα με τον έλληνα κυβερνητικό εκπρόσωπο, ελπίζει ότι θα επιτύχει μια συμφωνία βαδίζοντας προς τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις 21-22 Μαΐου, όμως πρόκειται, όπως σημειώνει το Bloomberg, για ένα πολύ αισιόδοξο χρονοδιάγραμμα, καθώς η χώρα δεν έχει παρουσιάσει αρκετή πρόοδο προκειμένου να διασφαλίσει μια συμφωνία με τους πιστωτές της, επισημαίνουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που είναι πολύ κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Δείτε επίσης

Το Bloomberg για τη συνέντευξη Βαρουφάκη “στον ενικό” – ΒΙΝΤΕΟ

Ο διεθνής Τύπος για τον Βαρουφάκη στον «ενικό»

Βαρουφάκης: Θέμα εβδομάδας η συμφωνία – ΒΙΝΤΕΟ

Βαρουφάκης: Κανείς δεν θα υπογράψει συμφωνία χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους – ΒΙΝΤΕΟ

Βαρουφάκης: Με τον Ευκλείδη είμαστε μία ψυχή – ΒΙΝΤΕΟ

Βαρουφάκης: Οι συζητήσεις μας με τον Σόιμπλε είναι εγκάρδιες – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ