Ζάιμπερτ: Πρώτα ολοκλήρωση του προγράμματος και μετά νέο πακέτο

Πρώτα η επιτυχής ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας και μετά θα εξετάσουμε οποιαδήποτε συζήτηση για τρίτο πακέτο βοήθειας, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή δήλωση του Αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ περί του ενδεχόμενου παροχής νέας οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η γερμανική κυβέρνηση συμφωνεί με τον κ. Γκάμπριελ ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη, ο κ. Ζάιμπερτ επανέλαβε ότι στην Ελλάδα έχουν δοθεί δύο προγράμματα βοήθειας και “εργαζόμαστε όλοι για την επιτυχή ολοκλήρωση του δεύτερου”. Επισήμανε δε ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτά θέματα να διευθετηθούν, ενώ αναφέρθηκε στην δήλωση του τελευταίου Eurogroup που χαιρέτισε την πρόθεση της Αθήνας για επιτάχυνση της διαδικασίας και τόνισε ότι “προχωρούμε με βάση την συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου”.

Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, ερωτηθείσα εάν η Αθήνα βρίσκεται κοντά ή μακριά από μια συμφωνία με τους θεσμούς, δήλωσε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο θα διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις, ενώ σημείωσε ότι δεν υπήρξε επικοινωνία του κ. Σόιμπλε με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ τις τελευταίες ημέρες.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο διμερούς συνάντησης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στην Ρίγα, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας επισήμανε ότι δεν υπάρχει σχετικός προγραμματισμός, αλλά δεν απέκλεισε να πραγματοποιηθεί τελικά συνάντηση.

Δείτε επίσης

Ζάιμπερτ: Η Μέρκελ κάνει τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ