Bloomberg: Ο Βαρουφάκης θέτει σωστά το θέμα – ΒΙΝΤΕΟ

Η ελληνική κυβέρνηση θέτει σωστά το ζήτημα πως μετά από τόσα επεισόδια “διάσωσης” στο σίριαλ του χρέους πρέπει να υπάρξουν αλλαγές, σημειώνει στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Chico Khan-Gandapur, αναλυτής στο StockCube Research Global.

Υπό την κύρια σύμβαση δεν μπορούμε να γλυτώσουμε από το χρέος αναφέρει. Δεν είναι εύκολο για την ΕΚΤ να διαγράψει το χρέος ούτε για τις χώρες δανειστές να το αγνοήσουν και η ελληνική κυβέρνηση θέτει σωστά το θέμα υποστηρίζοντας ότι: ακολουθήσαμε το πρόγραμμα λιτότητας που μας επιβάλατε για 4 χρόνια και στο τέλος του έχουμε ένα μεγάλο ύψος χρέους και μια οικονομία συρρικνωμένη κατά 25% οπότε εκτιμώ ότι αυτό που ζητά ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι πολύ λογικό «αν κάνουμε το ίδιο ξανά θα βρεθούμε σε χειρότερη κατάσταση».

Ο Αμερικανός αναλυτής που χαρακτηρίζει το Ελληνικό πρόβλημα όχι μια κινηματογραφική ταινία με τέλος αλλά ένα τηλεοπτικό σίριαλ που επαναλαμβάνεται με νέα επεισόδια κάθε μέρα, εβδομάδα και χρόνο, προαναγγέλλει ότι δεν πρέπει να περιμένουμε μια λύση στην σύνοδο κορυφής στη Ρήγα της Λετονίας την Παρασκευή σε μια εκπομπή που αναρωτιέται αν το τέλος του παιχνιδιού για τις ελληνικές τράπεζες είναι κοντά.

Η Ελλάδα ξεκίνησε το 2009 το σήριαλ με την αναθεώρηση του χρέους που την οδήγησε στο πρώτο πρόγραμμα, συνέχισε το 2012 με το κούρεμα και είναι 2015 και ακόμα μιλάμε για το ίδιο πρόβλημα συνέχισε ο αναλυτής του StockCube Research Global και βρισκόμαστε στο επεισόδιο τρία και περιμένω να έχουμε και επεισόδια τέσσερα, πέντε και έξι, ένα εκ των όποιων θα είναι και τρόμου.

Δείτε επίσης

Ελ Εριάν: Ποιοι φοβούνται δημοψήφισμα στην Ελλάδα

Financial Times: Λύση μια συνεργατική στάση πληρωμών της Ελλάδας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ