Ολοκληρώθηκε η συνάντηση για κόκκινα δάνεια και BRICS

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, με τους προέδρους των συστημικών τραπεζών. Για τους συμμετέχοντες και το περιεχόμενο της σύσκεψης αναμένεται να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το ζήτημα των κόκκινων δανείων αποτελεί για την κυβέρνηση ζήτημα μείζονος προτεραιότητας και βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τους προέδρους των συστημικών τραπεζών από τις 9 το πρωί.

Κυβερνητική πηγή παρέπεμπε νωρίτερα σε πρόσφατη συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες διότι δεν μπορεί να μην υλοποιήσει τη δέσμευσή της οι τράπεζες να υπηρετούν την κοινωνία.

«Θα προχωρήσουμε στις αναγκαίες αλλαγές σεβόμενοι πάντα τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων, οι οποίοι επένδυσαν μετά την κρίση δείχνοντας εμπιστοσύνη στις προοπτικές της χώρας και σε αυτή την κυβέρνηση», είχε δηλώσει ο κ. Δραγασάκης για τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν οι τράπεζες.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης η πρόσκληση που έχει απευθύνει πρόσφατα η Ρωσία, για να γίνει η Ελλάδα το έκτο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.

Δείτε επίσης:

Το ΤΧΣ για την παραίτηση της Σακελλαρίου

Oι 4 ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια

BRICS καλούν Τσίπρα… μέσω Ρωσίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ