To BBC για το “καμπανάκι” ρευστότητας του Βαρουφάκη

Κεντρικό θέμα στην ιστοσελίδα του BBC είναι προειδοποίηση του Γιάννη Βαρουφάκη ότι η ρευστότητα αρκεί για δυο μόνο εβδομάδες στην Ελλάδα.

«Το θέμα της ρευστότητας είναι εξαιρετικά επείγον», είπε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Με όρους χρονοδιαγράμματος, μιλάμε για τις δύο επόμενες εβδομάδες».

 «Έχουμε συμβιβαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Συμβιβαζόμαστε για να φτάσουμε σε κάποιο συμπέρασμα αλλά δεν θα υπαναχωρήσουμε από τις βασικές αρχές τις οποίες θεωρούμε “κόκκινη γραμμή”», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Ο υπουργός τόνισε ότι «όπως κάθε κυβέρνηση, έτσι και η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να τηρεί τις υποχρεώσεις της απέναντι σε όλους τους δικαιούχους» και συμπλήρωσε: «Tους περασμένους μήνες η κυβέρνησή πάσχιζε, διαπραγματευόταν και εργαζόταν νυχθημερόν για να βρει μία λυτρωτική συμφωνία».

Η δόση του ΔΝΤ των 750 εκατ. ευρώ πληρώθηκε, ενώ μια εβδομάδα πριν είχαν καταβληθεί άλλα 200 εκατ.ευρώ. Αλλά το πρόβλημα ρευστότητας πνίγει λέει το BBC. Οι φόβοι για να μπει χέρι στις συντάξεις και στους μισθούς, στα εργασιακά και ασφαλιστικά, ανησυχούν πολλούς.

Δείτε επίσης:

Βαρουφάκης: Έχουμε χρήματα για τις επόμενες δύο εβδομάδες – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ