Μοσκοβισί: Η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει εναλλακτικές για το συνταξιοδοτικό και την αγορά εργασίας – ΒΙΝΤΕΟ

Την ύπαρξη προόδου στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα αναγνώρισε ο Πιερ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του μετά το Eurogroup, ωστόσο διευκρίνισε ότι υπάρχουν ακόμη “αγκάθια” όπως το συνταξιοδοτικό και τα θέματα που αφορούν στην αγορά εργασίας.  

“Σε σχέση με την προηγούμενη φορά στη Ρίγα, χωρίς αμφιβολία υπάρχει ένα νέο πνεύμα και πρόοδος. Yπάρχει λοιπόν προς υλοποιήση μια μέθοδος η οποία όμως δεν είναι τέλεια όμως έχει επιτρέψει ώστε να υπάρξουν πιο αποτελεσματικές και εποικοδομητικές ανταλλαγές και καλύτερης ποιότητας συζητήσεις καθώς και με μεγαλύτερη εμβάθυνση”, είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις. 

“Έχει διαπιστωθεί προσέγγιση επί συγκεκριμένων θεμάτων. Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις με την ελληνική πλευρά για την μεταρρύθμιση του ΦΠΑ. Οι ελληνικές αρχές έχουν εξηγήσει ότι θέλουν να υπάρξει μια ανεξάρτητη αρχή σε ότι αφορά την είσπραξη των εσόδων. Επίσης συζητήθηκε και το θέμα των κόκκινων δανείων. Είναι κάποια σημεία που επιτέλους έχουν παρουσιαστεί με σαφήνεια και αυτό είναι καλοδεχοούμενο. Βεβαίως υπάρχουν και άλλα θέματα που θα πρέπει να αποσαφηνιστούν περαιτέρω πριν φτάσουμε σε μια συμφωνία, όπως για παράδειγμα αυτά σχετικά με τις συντάξεις και την αγορά εργασίας. Οι ελληνικές αρχές έχουν εξηγήσει ότι υπάρχουν πράγματα που δεν δέχονται όμως θα πρέπει να παρουσιάσουν και εναλλακτικές που θα μπορέσουν να ενισχύσουν τα δημοσιονομικά της Ελλάδα αλλά να ενισχύσουν και την αγορά εργασίας” τόνισε ο Μοσκοβισί. 

“Θεωρούμε ότι μπορούμε με αποφασιστικότητα να περάσουμε στα επόμενα βήματα, που θα είναι να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, που είναι το επιθυμητό” σημείωσε αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και σίγουρα πρέπει να καταλήξουμε πριν από τη λήξη του προγράμματος στα τέλη Ιουνίου”.

Διαβάστε επίσης:

Ρέγκλινγκ: Δεν έχουμε πολύ χρόνο ακόμα – ΒΙΝΤΕΟ

Η ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ