Financial Times: To Brexit τρομάζει περισσότερο από το Grexit

Οι επιχειρηματίες σε Ευρώπη και ΗΠΑ ανησυχούν πολύ περισσότερο για μια αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε., ένα Brexit, παρά για μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ένα Grexit, αναφέρει σχόλιο στη βρετανική εφημερίδα Financial Times.

Από τη δημοσκόπηση της Grant Thornton σε 2.600 διευθύνοντες συμβούλους, μάνατζερ, προέδρους και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη από όλους τους κλάδους των εταιρειών σε 36 χώρες το Φεβρουάριο, προκύπτει ότι «σχεδόν τα 2/3 όσων δραστηριοποιούνται στην Ευρωζώνη δήλωσαν ότι η αποχώρηση της Βρετανίας θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία, ενώ μόνο το 45% απάντησε ότι μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν αρνητική», σημειώνουν οι FT.

«Το Brexit θα βάλει τη Βρετανία σε δυσχερή θέση όσον αφορά στην προσέλκυση επενδύσεων», ανέφερε στους FT, ένας διευθύνων σύμβουλος του FTSE 100, με δραστηριότητες εντός Βρετανίας, ηπειρωτικής Ευρώπης και ΗΠΑ. «Θα ανέμενα οι διευθύνοντες σύμβουλοι και η επιχειρηματική κοινότητα να εκφραστεί πιο έντονα στο δημοψήφισμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση από ό,τι σε αυτό για τη Σκωτία».

Οι συντηρητικοί έχουν υποσχεθεί να διενεργήσουν δημοψήφισμα για την συμμετοχή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν κερδίσουν τις βουλευτικές εκλογές στις 7 Μαΐου, λένε οι FT. Η αβεβαιότητα που έχει προκύψει από αυτήν την υπόσχεση έχει αναστατώσει τις βρετανικές επιχειρήσεις, αν και οι απόψεις για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η παραμονή στην ένωση διίστανται.

«Η προοπτική του να μην μπορεί κανείς να λειτουργεί ανεμπόδιστα εντός ολόκληρης της Ευρώπης [σε ενδεχόμενο βρετανικής αποχώρησης] είναι ανησυχητική», δήλωσε στους FT, ένας Αμερικανός διευθύνων σύμβουλος, του οποίου η εταιρία έχει ως έδρα των ευρωπαϊκών της δραστηριοτήτων το Λονδίνο.

Δείτε επίσης

Κάμερον: Δημοψήφισμα το 2017 για… «Brexit»

Βαρουφάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι η δόση

Το άγχος του Ομπάμα και ο Τσίπρας

Financial Times: Το σκίτσο της εβδομάδας με τον Τσίπρα…

UBS: Πιθανότητα 50% – 60% για στάση πληρωμών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ