Κύπρος: Στην πρέσα το “καλό παιδί” των δανειστών

Την επικαιροποίηση του προγράμματος λιτότητας αναμένει την ερχόμενη Παρασκευή η Λευκωσία, σε κλίμα δυσαρέσκειας από τις Βρυξέλλες, καθώς οι τριμηνιαίες αξιολογήσεις θεωρούνται «προβληματικές» για περίοδο έξι μηνών, λόγω της καθυστέρησης στην τήρηση της μνημονιακής υποχρέωσης για το νόμο περί εκποιήσεων, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, δήλωσε ότι διαμορφώνονται πλέον οι προοπτικές για επιτυχή ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος προσαρμογής και ότι η Κύπρος μπαίνει στην τελευταία φάση εφαρμογής του. «Εκ των πραγμάτων», επισήμανε, «το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 10 μήνες. Ήδη από τώρα φαίνεται πως διαμορφώνονται οι προοπτικές που θα επιτρέψουν την έγκαιρη και επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και αναφέρουμε συγκεκριμένα την αποκατάσταση της πιστοληπτικής ικανότητας».

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο υπουργός αναφέρθηκε σε παραδείγματα χωρών όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία που, όπως σημείωσε, λειτούργησαν έτσι και πριν καν ολοκληρωθεί το δικό τους πρόγραμμα, είχαν ήδη αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στις διεθνείς αγορές και κατάφεραν να καλύψουν τις ανάγκες τους, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Η κυπριακή κυβέρνηση θέλει και εργάζεται πολύ συστηματικά προς αυτήν την κατεύθυνση για να μην υπάρξει παράταση και καμία ανάγκη νέου προγράμματος» υπογράμμισε.

Δείτε επίσης:

Βαρουφάκης: Η ευρωζώνη αν δεν αλλάξει, θα πεθάνει

Sueddeutsche: Η λιτότητα δεν είναι λύση

Στρατούλης: Πιέσεις για να φύγει από την κυβέρνηση η Αριστερή Πλατφόρμα – ΒΙΝΤΕΟ

Την πρόθεση της Ελλάδας να καθορίσει ΑΟΖ ανακοίνωσε ο Τσίπρας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ