Έκοψαν το ρεύμα στην εφορία που ελέγχει τη λίστα Λαγκάρντ – Χάνονται ρυθμίσεις εκατομμυρίων – ΦΩΤΟ

Του Κώστα Στάμου

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές κλειστοί, εφορία σε κρίση. Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο κτίριο της εφορίας Αμαρουσίου και το κράτος χάνει χρήματα.

Το 17όροφο κτίριο στο οποίο στεγάζεται η εφορία Αμαρουσίου, έχει ένα ρολόι και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εξαιτίας της ασυνέπειας των άλλων ενοίκων, οι οποίοι εφησυχάζουν θεωρώντας ότι η ΔΕΗ δεν θα έκοβε ποτέ το ρεύμα σε μία εφορία, από το πρωί δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση.

Οι ιθύνοντες έχουν θέσει σε λειτουργία μια γεννήτρια για να λειτουργούν οι ανελκυστήρες, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό για να κάνει η εφορία τη δουλειά της.

Στον 7ο όροφο, στεγάζεται το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, που αφορά την λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα του εξωτερικού και στον 17ο η εφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Ήδη, από το πρωί, δύο οφειλέτες που χρωστούν 2 εκατ. ευρώ και 1,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, πέρασαν την πόρτα της εφορίας προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Μάταια όμως. Οι υπολογιστές δεν μπορούν να λειτουργήσουν, ούτε η μηχανογράφηση, γεγονός που σημαίνει απώλεια εσόδων για το δημόσιο.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Βαλαβάνη: Κάποιοι εκβιάζουν με τη διακοπή του ρεύματος στη ΔΟΥ

Για περίπτωση εκβιασμού έκανε λόγο η Νάντια Βαλαβάνη σχολιάζοντας την υπόθεση με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στην εφορία μεγάλου πλούτου και μεγάλων επιχειρήσεων, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως το δημόσιο χάνει εκατομμύρια ευρώ από την διακοπή του ρεύματος καθώς ήδη μια μεγάλη εταιρεία που ήθελε να τακτοποιήσει χρέος ύψους 2 εκατ. δεν μπόρεσε να εξυπηρετηθεί.

Δείτε το βίντεο του Mega:

 

Ο διευθυντής της ΔΟΥ στο enikos.gr : Καθυστερούν τα έσοδα από τη διακοπή του ρεύματος

Σημαντική καθυστέρηση παρατηρείται στην είσπραξη των φόρων από μεγάλες επιχειρήσεις και ιδιώτες με μεγάλο πλούτο εξαιτίας της διακοπής της ηλεκτροδότησης στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, όπως επισημαίνει ο διευθυντής της υπηρεσίας, κ. Δημήτρης Μασίνας στο enikos.gr.

«Καθυστερεί η βεβαίωση και η είσπραξη των ποσών λαμβανομένου υπόψη ότι έχει βγει η απόφαση για τη ρύθμιση», είπε ο κ. Μασίνας εξηγώντας πως είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων καθώς δεν λειτουργεί η μηχανογράφηση.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Έκοψαν το ρεύμα στην Εφορία που ελέγχει τη λίστα Λαγκάρντ- ΒΙΝΤΕΟ

«Η 30ή Ιουνίου ή το τέλος του ρευστού»

Λουκέτο σε 50 Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής – Δείτε αναλυτικά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ