FAZ: Ο Βαρουφάκης προειδοποιεί για “πυρκαγιά”

«Ο Βαρουφάκης προειδοποιεί για ‘πυρκαγιά’» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, που αναφέρεται σε δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με τς οποίες ένα Grexit αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για όλη την ευρωζώνη. Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε χαρακτηριστικά στο ισπανικό κανάλι La Sexta πως: «Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η υπόλοιπη Ευρώπη έχει πλέον οχυρωθεί έναντι της Ελλάδας και ότι η ΕΚΤ έχει πλέον εργαλεία στη διάθεσή της για να ακρωτηριάσει την Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρωζώνη -εάν αυτό χρειάζεται, να καυτηριάσει την πληγή και να επιτρέψει στην υπόλοιπη ευρωζώνη να συνεχίσει. Πολύ αμφιβάλλω ότι ισχύει αυτό. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά οποιοδήποτε (κράτος) μέλος της Ένωσης».

Το ΔΝΤ από την άλλη μεριά προειδοποιεί πως: «Κανείς δεν θα πρέπει να σκέφτεται πως ένα Grexit θα πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν στην Handelsblatt.

Σήμερα η Ευρώπη είναι πράγματι σε ισχυρότερη θέση από το πακέτο διάσωσης ESM αλλά θα μπορούσε επίσης να εκτεθεί σε κινδύνους η Ευρώπη και να δημιουργήσει αμφιβολίες σχετικά με την τύχη των άλλων κρατών-μελών ανέφερε ο Τόμσεν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Bild: Να τι πραγματικά σκέφτεται ο Κοτζιάς για εμάς τους Γερμανούς

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ