Μοσκοβισί: Το μότο μας είναι “Όχι Grexit”

Μικρές πιθανότητες για συμφωνία την επόμενη εβδομάδα βλέπει ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί.

Μιλώντας στους Financial Times ο Μοσκοβισί επιμένει ότι δεν υπάρχει “plan Β” σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και καλεί την χώρα μας να “επιταχύνει” στις τεχνικές συζητήσεις σχετικά με τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει υποβάλει.

Ο Moscovici θεωρεί ότι είναι πιθανή μια συμφωνία στο Eurogroup της 11ης Μαΐου, εάν οι διαπραγματεύσεις αρχίσουν να γίνονται στα σοβαρά.

“Έχουμε δύο σημαντικές συναντήσεις. Το Eurogroup  της 24ης Απριλίου στη Ρίγα δεν πρέπει να πάει χαμένο. Πρέπει να αποτελέσει μια χρήσιμη στιγμή κατά την οποία να δούμε συγκεκριμένη πρόοδο σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, και, στη συνέχεια, η επόμενη συνάντηση στις 11 Μαΐου, που σίγουρα θα πρέπει να είναι αποφασιστική” είπε. 

Τόνισε επίσης ότι οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές δεν ήταν “αρκετά συγκεκριμένες”. “Εμείς δεν συζητάμε για το τίποτα. Συζητάμε για συγκεκριμένα πράγματα, αλλά τώρα πρέπει να σημειώσουμε πρόοδο “.

Ερωτηθείς για το Grexit είπε: “Αν η ακεραιότητα της Ευρωζώνης δεν διατηρηθεί αυτό σημαίνει ότι το ευρώ δεν θα είναι πλέον ένα ενιαίο νόμισμα. Είναι απλώς ένα σύστημα σταθερών συναλλαγματικών και έτσι ΘΑ είναι πιο αδύναμο από ό, τι πριν, και εμείς θέλουμε την ακεραιότητα της ευρωζώνης”.

“Ένα Grexit  θα ήταν κακό για την Ευρωζώνη συνολικά. Κακό για τους Έλληνες, κακό για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Φυσικά και θα ήταν κακό ένα Grexit . O οικονομικός κίνδυνος μπορεί να αντιμετωπιστεί, αλλά επίσης θα ήταν κακός. Άρα το μότο μας είναι “όχι Grexit”  πρόσθεσε ο Μοσκοβισί. 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΕΕ: Συνεδριάζει το Brussels Group το Σαββατοκύριακο

Süddeutsche: Η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ