Reuters: Διαλύεται η Task Force μετά την άρνηση της Αθήνας για συνεργασία

Τη διάλυση της Τask Force, με τη σημερινή της μορφή προκάλεσε η άρνηση της Αθήνας για συνεργασία, όπως αναφέρει το Reuters, το οποίο επικαλείται δηλώσεις αξωιωματούχων

«Μια τέτοια παραχώρηση προς την κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να ενοχλήσει τις χώρες των οποίων ο εκνευρισμός εντείνεται, λόγω της επιμονής της Αθήνας να εγκαταλείψει τις μεταρρυθμίσεις, απορρίπτοντας αυτό που πολλοί στην Ελλάδα θεωρούν ως ευρωπαϊκή παρέμβαση» αναφέρει το πρακτορείο και συνεχίζει:

«Η τρόικα, που την εκπροσωπούν οι δανειστές της Ελλάδας, έχει ήδη μετονομαστεί μετά τις αντιρρήσεις Αθήνας. Η τρόικα είναι βαθύτατα αντιδημοφιλής στην Ελλάδα, λόγω των σκληρών μέτρων λιτότητας. Τώρα η Task Force, η οποία έχει, μεταξύ άλλων, βοήθησε τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς της χώρας να χρησιμοποιούν σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, θα αλλάξει».

«Η Ομάδα Εργασίας αναμένεται να χάσει το όνομά της», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχους υπογραμμίζοντας ότι «το προσωπικό της, που αποτελείται από 50 άτομα περίπου, θα μετακινηθεί σε άλλο τμήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με μια ευρύτερη εντολή για να βοηθήσει οποιαδήποτε χώρα χρειάζεται βοήθεια, όχι μόνο την Ελλάδα».

Μάλιστα το Reuters αναφέρει ότι ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έχει συζητήσει ήδη το θέμα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Ο Γιούνκερ είπε στον Τσίπρα στην τελευταία συνάντησή τους ότι η εντολή της Ομάδα Εργασίας λήγει και θα αντικατασταθεί από ένα νέο θεσμικό όργανο με τον ίδιο ρόλο, αλλά για όλα τα κράτη – μέλη», δήλωσε στο Reuters ανώτερος Έλληνας αξιωματούχος.

«Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με την Ομάδα Εργασίας, αλλά δεν συνεργαζόμαστε μαζί τους» δήλωσε άλλος Έλληνας αξιωματούχος. «Είναι πολιτικό θέμα» πρόσθεσε.

 

 

Διαβάστε επίσης:

«Η Ελλάδα δεσμεύθηκε ότι θα δημιουργήσει Task Force»

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ