Πότε θα συναντηθούν Βαρουφάκης – Σόιμπλε

Ομιλητές στο ίδιο συνέδριο θα είναι την επόμενη εβδομάδα ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Στο επίκεντρο  συνεδρίου του Ινστιτούτου Brookings, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου,  στη Μασαχουσέτη, θα είναι η ελληνική οικονομία και η Ευρωζώνη, με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, να είναι ο κεντρικός ομιλητής στο θεματικό τραπέζι με τίτλο:  «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της». 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το συνέδριο αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον για τη χώρα μας και τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη καθώς θα συμμετάσχει και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος θα μιλήσει στο θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η Ευρωζώνη σε σταυροδρόμι (ξανά)».

Στο επίκεντρο της ενότητας, στην οποία θα μιλήσει ο Έλληνας Υπουργός, θα βρεθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, οι προοπτικές για μεταρρυθμίσεις και οικονομική ανάκαμψη και τα στοιχεία μίας πιθανής μελλοντικής στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ.

 Ο κ. Βαρουφάκης, μετά την ομιλία του, θα έχει μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον οικονομολόγο και πρώην Υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Κεμάλ Ντερβίς και τον Ντέιβιντ Βέσελ, στέλεχος του Ινστιτούτου Brookings. Στη συνέχεια θα γίνει περιορισμένος αριθμός ερωτήσεων από το κοινό.  

 

Διαβάστε επίσης

Βαρουφάκης: Τρεις προϋποθέσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Απομένει πολλή δουλειά στη διαπραγμάτευση  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ