Προτάσεις του Ρώσου ΥΠΟΙΚ για άρση του εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα

Πακέτο προτάσεων έχει στο χαρτοφυλάκιό του ο υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας, Αλεξέι Ουλιουκάιεφ, σχετικά με την άρση του εμπάργκο και τα ανταλλάγματα στις εισαγωγές τροφίμων για την Ελλάδα ενόψει του ραντεβού Τσίπρα – Μετβέντεφ, αύριο, μεταδίδει το Russia Today.

«Το θέμα θα συζητηθεί αναλυτικά στην αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλεξάντερ Μετβέντεφ με τον ομόλογό του από την Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας.

Χθες ο  Ρώσος υπουργός Γεωργίας Νικολάι Φιοντόροφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν η Ελλάδα, μαζί με Κύπρο και Ουγγαρία από το εμπάργκο που έχει επιβάλει η Μόσχα στην εισαγωγή τροφίμων από τη Δύση.

Παρόλα αυτά μια συμφωνία για την εξαίρεση της Ελλάδας από τον κατάλογο των χωρών εναντίον των οποίων έχει επιβληθεί εμπάργκο είναι απίθανο να συναφθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, μετέδωσε χθες το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον Φιοντόροφ.

Η Ελλάδα έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από το ρώσικο εμπάργκο στα τρόφιμα, αναφέρει το Russia Today. Πάνω από το 40% των ελληνικών εξαγωγών κατευθύνονται προς τη Ρωσία. Το 2013, ξεπέρασε τα 178 εκατ. ευρώ η αξία των εξαγωγών που αφορούν σε φρούτα και κονσέρβες προς τη Ρωσία, σύμφωνα με την Incofruit-Hellas.

Η αξία των εμπορικών συναλλαγών της Ρωσία με την Ελλάδα το 2013 είχε σχεδόν διπλασιαστεί σε σχέση με το 2009, φτάνοντας τα 9,3 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Η ατζέντα της συνάντησης του Τσίπρα με τον Πούτιν- Τι δήλωσαν και τι αλλάζει στις Ελληνορωσικές σχέσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Η διόρθωση του Τσίπρα και η αντίδραση του Πούτιν – ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας: Μπορούμε να φέρουμε την άνοιξη στις ελληνορωσικές σχέσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Πούτιν: Η Ελλάδα αναγκάστηκε να ψηφίσει τις κυρώσεις αλλά δεν φταίμε εμείς – ΒΙΝΤΕΟ

Πούτιν: Να επιστρέψουμε στο… παρελθόν – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ