Μάρδας: Είμαστε κοντά σε μία λύση

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

«Είμαστε στην αιχμή του δόρατος αυτής της ιστορίας γι αυτό τον λόγο έχουμε διπλασιάσει τον χρόνο της δουλειάς μας. Η εικόνα η οποία μου δημιουργείται είναι ότι σε κάθε διαπραγμάτευση χρειάζονται κάποιοι χρόνοι. Εμείς προσπαθούμε να κόψουμε αυτούς τους χρόνους. Πρώτα υπάρχει μια φάση, ας πούμε σύγκρουσης, μετά περνάμε στη φάση που κάποιος είναι επιφυλακτικός. Μετά περνάμε σε συνεννόηση, μετά σηκώνουμε τα μανίκια και βρίσκουμε τις λύσεις. Το ζητούμενο είναι να κόψουμε τους χρόνους. Όσο μπορούμε εμείς πιέζουμε να κόψουμε τους χρόνους, αλλά το δεύτερο μέρος, έχει τους δικούς του χρόνους. Προσπαθούμε να τους πείσουμε ότι πρέπει να σκέφτονται με έναν άλλο τρόπο, αλλά όλο αυτό το πλέγμα των σχέσεων οδηγεί σε μια χρονοβόρα διαπραγμάτευση η οποία δημιουργεί προβλήματα στην αγορά», σχολίασε αρχικά ο κ. Μάρδας και συνέχισε:

«Με τη λήξη των διαπραγματεύσεων θέλουμε ένα ξεκάθαρο τοπίο για να μπορεί ο κάθε καταναλωτής ή επιχειρηματίας να κινηθεί με τον τρόπο που πρέπει να κινηθεί. Να περιορίσουμε την αβεβαιότητα στην οικονομία. Αυτό είναι το ζητούμενο».

«Θεωρώ από τα όσα ακούω, ότι είμαστε κοντά σε μία λύση. Από τα όσα βλέπω, τα όσα μου ζητούνται, επικοινωνίες και τα όσα γίνονται, μου δημιουργούν την αίσθηση, ότι και αυτοί θέλουν να τελειώσουμε με την συγκεκριμένη ιστορία».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Μάρδας: Ανοησίες τα περί πτώχευσης την Μεγάλη Πέμπτη

Μάρδας: Τα χρήματα για το ΔΝΤ υπάρχουν – ΒΙΝΤΕΟ

Το οικονομικό επιτελείο στο Μαξίμου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ