Μάρδας: Ανοησίες τα περί πτώχευσης την Μεγάλη Πέμπτη

Αισιόδοξος για την πορεία της χώρας εμφανίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας καθώς σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook χαρακτήρισε ανοησίες τα περί πτώχευσης.

Ο Δημήτρης Μάρδας διαβεβαιώνει πως όλες οι κρατικές υποχρεώσεις ως το τέλος του μήνα μπορούν να αποπληρωθούν, ενώ υποστηρίζει έχουν ήδη εξασφαλιστεί τα χρήματα για την δόση του ΔΝΤ στις 9 Απριλίου.

Ο Δημήτρης Μάρδας έγραψε συγκεκριμένα:

“Kαι ένα Σαββατοκύριακο ηρεμίας…

Παρά τις ανοησίες που διαβάζω περί πτώχευσης την Μεγάλη Πέμπτη (και γιατί όχι Μεγάλη παρασκευή άραγε;) σε διάφορα blogs κ.λπ, οι υποχρεώσεις μας απέναντι στο ΔΝΤ θα πληρωθούν κανονικά και τα χρήματα γι’ αυτό έχουν δεσμευτεί από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Άλλες υποχρεώσεις σε τρίτους (ΔΝΤ, ΕΚΤ) δεν έχουμε έως το τέλος του μήνα και με τα δεδομένα που έχουμε, όλα (μισθοί συντάξεις κ.λπ) πληρώνονται κανονικά τον Απρίλιο…. και οι διαπραγματεύσεις τρέχουν! Βέβαια εκείνο που απομένει και είναι διαίτερα σοβαρό, γεγονός που τονίζεται με κάθε τρόπο στους εταίρους μας, είναι η βελτίωση της ρευστότητας στην αγορά, κατί που επιδιώκεται να αντιμετωπιστεί άμεσα, καθώς οι υποχρεώσεις του κράτους δεν είναι μόνο μισθοί και συντάξεις. Αν και μπορεί να θεωρηθεί τομληρή η ακόλοθη άποψη, έχω την αίσθηση, με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας και τα όσα προσδοκούμε να θα υλοποιηθούν, ότι τα δύσκολα τα αφήσαμε πίσω μας. Το μόνο που μένει λοιπόν είναι να πάψει η ασφυξία στην αγορά”.

Δείτε επίσης:

Μάρδας: Τα χρήματα για το ΔΝΤ υπάρχουν – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ