ΔΝΤ: Η Ελλάδα δεσμεύεται να τηρήσει την προθεσμία της 9ης Απριλίου

Η Ελλάδα δεσμεύθηκε να αποπληρώσει τη δόση των 460 εκατομμυρίων ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 9 Απριλίου, ανακοίνωσε η διευθύντριά του Κριστίν Λαγκάρντ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής της με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στη Ουάσινγκτον.

“Ο υπουργός Βαρουφάκης και εγώ ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις και συμφωνούμε ότι μία αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων”, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στην οποία καταλήγει: “Συμφωνήσαμε ότι η αβεβαιότητα δεν ωφελεί την Ελλάδα και χαιρετίζω την επιβεβαίωση του υπουργού ότι η καταβολή των οφειλομένων προς το Ταμείο θα πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου”.

Μετά τη συνάντησή του με τον Κριστίν Λαγκάρντ, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα έχει συναντήσεις με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, ανάμεσά τους τον Νέιθαν Σιτς, υφυπουργό Οικονομικών αρμόδιο για τις Διεθνείς Υποθέσεις. Θα έχει επίσης συνομιλίες με την Κάρολιν Ατκινσον, σύμβουλο του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τις Διεθνείς Οικονομικές Υποθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΟΙΚ: Παραγωγικότατη η συνάντηση Βαρουφάκη – Λαγκάρντ

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

Λαγκάρντ: Η συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ