Τρίτη αναθεώρηση της ελληνικής πρότασης με στόχο την συμφωνία

Του Τάσου Δασόπουλου

Σε διαδικασία νέας … «αναθεώρησης» μπαίνει ξανά η ελληνική πρόταση, η οποία διέρρευσε την περασμένη Τετάρτη, με στόχο να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό συμφωνία με τους τρεις θεσμούς και να «ξεπαγώσει» επιτέλους η χρηματοδότηση προς τη χώρα.

Η αναθεώρηση ξεκίνησε από τη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, και τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εν μέσω μιας ομοβροντίας αρνητικών δημοσιευμάτων περί μερικής ή ολικής χρεοκοπίας, κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων και ενδεχόμενου για διπλό νόμισμα, ανανεώθηκε χθες, μέσα στον «σκληρό πυρήνα» του οικονομικού επιτελείου, η βούληση της Κυβέρνησης να μην υποχωρήσει από την πάγια θέση της, να μην δεσμευτεί σε νέα υφεσιακά μέτρα.

Παρ’ όλα αυτά, με στόχο να γίνει πιο συμβατή η ελληνική πρόταση  με τις απαιτήσεις των δανειστών, αναζητούνται και νέα φορολογικά μέτρα, τα οποία δεν θα είναι αμιγώς εισπρακτικά, αλλά θα αυξήσουν το σωρευτικό αποτέλεσμα κατά κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Στο τραπέζι «έπεσε» μια αύξηση στον ΕΦΚ σε τσιγάρα και οινοπνευματώδη και η αύξηση του ανώτατου συντελεστή, από το 43% στο 45%. Στις εφεδρείες που μένουν να συζητηθούν, μπήκε και η επιβολή ενός ελάχιστου τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές, από κάποιο ύψος και πάνω.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Διαπραγμάτευση χωρίς πίεση ως το τέλος Απριλίου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ