Η εγκύκλιος του ΙΚΑ για τις 100 δόσεις

Δημοσιεύτηκε από το IKA – ETAM η εγκύκλιος, με την οποία κοινοποιούνται στις διευθύνσεις διακανονισμού του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) οι διατάξεις του νόμου για τη νέα ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, εκτός από το ΝΑΤ, και παρέχονται διευκρινίσεις για την εφαρμογή τους.

Ποιες οφειλές εντάσσονται στη ρύθμιση

Στη ρύθμιση εντάσσεται το σύνολο της οφειλής δηλαδή η κύρια οφειλή και οι προσαυξήσεις. Η οφειλή κεφαλαιοποιείται τον προηγούμενο μήνα από αυτόν της ρύθμισης και μπορεί να εξοφληθεί μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις ενώ το ποσό της μηνιαίας δόσης, δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 50 ευρώ.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την ένταξη στη νέα ρύθμιση, είναι η υποβολή της αίτησης έως τις 30 Απριλίου του 2015 και η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Μαρτίου του 2015 και μετά. Ειδικότερα, για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα πρέπει να έχουν καταβληθεί οι τρέχουσες εισφορές των μισθολογικών περιόδων από την 1η Φεβρουαρίου του 2015 και μετά.

Στη νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν, μετά από αίτηση του οφειλέτη, οι οφειλές προς το ΙΚΑ, που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες την 02/03/2015, ήτοι οφειλές περιόδων απασχόλησης έως 31/01/2015 συμπεριλαμβανομένου και του Δώρου Χριστουγέννων του 2014.

Για τον Ο.Α.Ε.Ε., μπορούν να ενταχθούν οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, έως τις 31/12/2014 και για τον Ο.Γ.Α. οφειλές χρονικής περιόδου έως τις 30/06/2014.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

 Σπυρόπουλος: Δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις – BINTEO

21,6 δισ. οι ανεξόφλητες οφειλές στην εφορία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ