Πόσα κλείνει σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης; – ΦΩΤΟ

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα των ημερών, ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει σήμερα γενέθλια.

Ο υπουργός Οικονομικών έχει γεννηθεί στις 24 Μαρτίου 1961 στην Αθήνα και σήμερα κλείνει τα 54 χρόνια του.

Το βιογραφικό του Γιάνη Βαρουφάκη

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και έως πρότινος Διευθυντής του Τομέα Πολιτικής Οικονομίας του ιδίου Τμήματος. Παράλληλα, είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας (Lyndon Johnson Graduate School of Public Affairs, στο Ώστιν) καθώς και “Economist-in-residence” στην εταιρεία Valve Corporation, στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών στις εκλογές του 2015 (με περισσότερους από 135.000 σταυρούς). Στις 27 Ιανουαρίου 2015 ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Ο πατέρας του είναι Αιγυπτιώτης γεννημένος στο Κάιρο το 1925, χημικός, πανεπιστημιακός και πρόεδρος της Χαλυβουργικής Γεώργιος Βαρουφάκης.

Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ, αργότερα, το 1985, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Ίστ Άνγκλια, στο Νόριτς της Αγγλίας για δύο χρόνια και το 1987 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Από το 1988 έως το 2000 δίδασκε οικονομική θεωρία και πολιτική φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Παράλληλα έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης ενώ κατέχει ερευνητική θέση στον τομέα της πολιτικής και οικονομικής φιλοσοφίας, στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λέουβεν (Λουβέν Λα Νεβ, Βέλγιο). Από το 2000 διδάσκει οικονομική θεωρία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Βασικοί ερευνητικοί τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται είναι η Πολιτική Οικονομία, η Θεωρία Παιγνίων, η Πειραματική Οικονομική και η Πολιτική Φιλοσοφία.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι παντρεμένος με την καλλιτέχνη Δανάη Στράτου, που είναι η δεύτερη γυναίκα του. Έχει μια κόρη από τον πρώτο του γάμο, την Ξένια Βαρουφάκη.

 

Διαβάστε επίσης:

Γκράφιτι “Βαρουφάκη σ’ αγαπώ” στο κέντρο του Βερολίνου – ΦΩΤΟ

Πλακάτ των Γερμανών για τον Βαρουφάκη – ΦΩΤΟ

Μετά τον Γερμανό… ο Ισπανός Βαρουφάκης – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ