To Brussels Group ξαναέγινε… τρόικα

Του Τάσου Δασόπουλου

«Τρόικα» ξαναέγινε χθες το Brussels Group στέλνοντας στο κάλαθο των αχρήστων την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου επαναφέροντας στο τραπέζι την 5η αξιολόγηση του μνημονίου ζητώντας να ανασταλούν νομοσχέδια τα οποία είχε κάνει κατ αρχήν αποδεκτά.

Η επιστολή Κοστέλο με την οποία ζητούσε την ανάκληση των νομοσχεδίων για την ανθρωπιστική κρίση (κατ’ αρχήν) που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα και στην συνέχεια και της νέα ρύθμισης των 100 δόσεων άναψε το φυτίλι της αντιπαράθεσης μεταξύ της Κυβέρνησης και των δανειστών.

Μετά από διαδοχικές συσκέψεις αντέδρασε αστραπιαία καταθέτοντας άμεσα και την ρύθμιση για τις 100 δόσεις με συνοπτικές διαδικασίες.

Την δικαιολογία έδωσε το γεγονός ότι και τα δύο νομοσχέδια ν βρίσκονταν στην πρόταση Βαρουφάκη που έφερε την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου αλλά και στο πακέτο των 10 μεταρρυθμίσεων το οποίο έγινε αποδεκτό από το τελευταίο Eurogroup.

Σε μια επίδειξη πυγμής οι δανειστές κατάφεραν την σύγκλιση της ομάδας των τεχνοκρατών της Ευρωμάδας επιχειρώντας να ελέγξουν την κατάσταση Μάταια όμως αφού μετά από 45 λεπτά της ώρας οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι διαφωνούν.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΕ: Μηδενικές πιθανότητες για πολιτικού τύπου λύση

Άνοιγμα Σόιμπλε… στην Κίνα – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Δήλωση βόμβα από Ντάισελμπλουμ: Σκεφτείτε την Κύπρο…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ