Κουτρουμάνης: Να αυξήσουν τις συντάξεις Στρατούλης και Ρωμανιάς, αν έχουν δίκιο

«Τις προδιαγραφές των αναλογιστικών μελετών στο ασφαλιστικό τις καθορίζει η Επιστημονική Ομάδα του Eurogroup και του ECOFIN σε όλη την Ευρώπη και όχι ο κάθε υπουργός, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο τέως υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας στον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη και το γενικό γραμματέα Γιώργο Ρωμανιά.

Ο κ. Ρωμανιάς κατήγγειλε ότι οι αναλογιστικές μελέτες που έγιναν μέσα στο 2014 για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έλαβαν υπ’ όψιν τους την περιουσία των ταμείων, καθώς και την απόδοση αυτής της περιουσίας και ότι αυτό έγινε καθ’ υπόδειξη της τρόικας, καταγγελία που υιοθέτησε ο κ. Στρατούλης.

Όπως επισήμανε, «η συμβολή της περιουσίας των ταμείων είναι ελάχιστη. Το 2015 θα χρειαστούν για τις συνταξεις 29 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 16 δισ. θα τα πληρώσει το δημόσιο και τα 13 θα προέλθουν από τις εισφορές των αφαλισμένων. Η συνεισφορά της περιούσιας των ταμείων θα είναι 0,4 %, δηλαδή περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, το μεγάλο πρόβλημα του ασφαλιστικού πλέον είναι ότι, λόγω της ανεργίας και της ύφεσης, η συμμετοχή του δημόσιου στις συνταξεις είναι 1 στα 2.

Ο κ. Κουτρουμάνης έκανε λόγο για πλήρη αποπροσανατολισμό και προκάλεσε τους Στρατούλη και Ρωμανιά να αυξήσουν τώρα τις συντάξεις, αν αυτά που λένε ευσταθούν.

Πηγή: skai.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ