Παναρίτη: Μας συμπεριφέρονται απαξιωτικά στις διαπραγματεύσεις

Την ακτινογραφία των εκπροσώπων των θεσμών έκανε η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Έλενα Παναρίτη, κατά την ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το MEGA η Έλενα Παναρίτη τόνισε ότι «πρόκειται για ένα συνονθύλευμα διαφόρων επαγγελματιών που έχουν ξεχωριστή κουλτούρα» και μάλιστα υπογράμμισε ότι οι πιο σκληροί είναι οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τους οποίους χαρακτήρισε «σχεδόν στρατιωτικοποιημένους και πειθαρχημένους».

Για τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη σχολίασε, σύμφωνα με το MEGA, ότι «λειτουργούν ως υπάλληλοι των τραπεζών» ενώ για τους εκπροσώπους της Κομισιόν είπε ότι «είναι ένα συνονθύλευμα γραφειοκρατών που βγάζουν τους προϋπολογισμούς του έτους και τα δάνεια που θα δώσουν».

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις η Έλενα Παναρίτη σημείωσε ότι «η συμπεριφορά των εκπροσώπων των θεσμών είναι πολλές φορές απαξιωτική απέναντι στην ελληνική αποστολή». Μάλιστα εκτίμησε ότι «ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η ιστορία των διαπραγματεύσεων, από το 2010, δεν ήμασταν έτοιμοι για κάποια τεχνοκρατικά θέματα και μας βρήκαν αδιάβαστους». «Από τότε δεν έχει αλλάξει η συμπεριφορά τους», πρόσθεσε, η κυρία Παναρίτη, σύμφωνα με το MEGA.

Τέλος, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και εκτίμησε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα είναι 1,5% αλλά 0,6%.

 

Διαβάστε επίσης:

Κεντρικό ξενοδοχείο το “ορμητήριο” των τεχνικών κλιμακίων – ΒΙΝΤΕΟ

Γυναίκα στέλνει το ΔΝΤ στην Αθήνα

Ράις: Το ΔΝΤ παραμένει σε ετοιμότητα για να βοηθήσει την Ελλάδα

Αυτή είναι η ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Βαρουφάκης: Ποτέ δεν τέθηκε θέμα εξόδου από το ευρώ

Κομισιόν: Οι εμπειρογνώμονες θα εξειδικεύσουν τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ