Στρατούλης: Νομίζει ο Σόιμπλε ότι η Ελλάδα είναι μπανανία; – ΒΙΝΤΕΟ

Την αγανάκτηση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη, προκάλεσαν οι βολές του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ζήτησαν με θρασύτητα την αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών. Πού νόμιζαν ότι βρίσκονται; Ότι η Ελλάδα είναι μπανανία, προτεκτοράτο; Επειδή τους έμαθε ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος; Θα μας πουν ποιους θα ‘χουμε υπουργούς;», διερωτήθηκε με έντοφο ύφος ο κ. Στρατούλης. Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων χαρακτήρισε τον κ. Σόιμπλε εμμονικό, ενώ τόνισε ότι αυτό που έπρεπε να κάνει, είναι αυτοκριτική.

Ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι προτεραιότητα τους είναι να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του ελληνικού λαού. «Δεν είναι προτεραιότητες ούτε οι εκλογές ούτε τα δημοψηφίσματα», διευκρίνισε.

Μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε: «Η συμφωνία που κάναμε, δεν θα μας αποτρέψει να εφαρμόσουμε κατά γράμμα τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και των υπουργών. Θα βαδίσουμε με βάση το πρόγραμμά μας». Και πρόσθεσε: «Αν εφάρμοζα τους μνημονιακούς νόμους για φέτος, για το 2015, θα αφαιρούσα από τις τσέπες του ελληνικού λαού 500 εκατ. ευρώ από μείωση επικουρικών συντάξεων, από περιορισμό των δικαιούχων του ΕΚΑΣ και από μείωση των κύριων συντάξεων. Ο κ. Στρατούλης διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν ισοδύναμα μέτρα, για να μην γίνει μείωση στις επικουρικές συντάξεις.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων δήλωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις.

Δείτε τα βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ