Ο Βαρουφάκης για το “δημοψήφισμα ή εκλογές”

Η φράση «Δημοψήφισμα ή εκλογές» που χρησιμοποίησε η ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra σαν πρόταση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, έχει απασχολήσει τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, υποχρεώνοντας τον υπουργό να εξηγεί στις συνεντεύξεις του την ηθελημένη ή μη παρανόηση του συντάκτη.

Σε συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στο εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό Paris Match, που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη, όταν του τέθηκε το ερώτημα εάν σκοπεύει να κάνει δημοψήφισμα για έξοδο της χώρας από το ευρώ, ώστε να αποφασίσουν οι Έλληνες για το μέλλον τους, ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε:

«Πρόκειται για μια απεχθή ενέργεια του δημοσιογράφου του Corriere della Serra, ο οποίος παραβρέθηκε σε μια ομιλία μου στη Βιέννη, κατά την οποία εξήγησα αναλυτικά πως για την κυβέρνησή μας δεν τίθεται ζήτημα Grexit. Είναι επιβλαβές και μόνο να το συζητάμε. Στη συνέχεια παραχώρησα συνέντευξη στον εν λόγω δημοσιογράφο, ο οποίος επέμεινε να ρωτά τι θα κάνει η κυβέρνησή μας σε περίπτωση που όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν δεχτούν τις προτάσεις μας. Απάντησα ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και πως υπάρχει πνεύμα συλλογικότητας με το Eurogroup. Επέμενε όμως, έτσι του απάντησα πως στην απίθανη περίπτωση ενός αδιεξόδου, μιας και δεν είμαστε κολλημένοι στις θέσεις μας, μπορούμε να παραιτηθούμε και να διεξάγουμε δημοψήφισμα σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις- και το ζήτημα έμεινε εκεί. Ο τίτλος της συνέντευξης μετατράπηκε σε “ο Βαρουφάκης ζητά δημοψήφισμα για το ευρώ”, δηλαδή το αντίθετο από όσα δήλωσα. Έκανα μια μακροσκελή δήλωση για να το διαψεύσω».

Διαβάστε επίσης

Η απάντηση του Βαρουφάκη για το δημοψήφισμα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ