Ντάισελμπλουμ: Στην Αθήνα τεχνικές ομάδες των θεσμικών φορέων – BINTEO

«Οι θεσμικοί φορείς θα έχουν επαφές με την Ελλάδα στις Βρυξέλλες και τεχνικές ομάδες των θεσμικών φορέων θα πάνε στην Αθήνα», ανέφερε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη συνέντευξη Τύπου.

«Τη Δευτέρα μετά το τελευταίο Eurogroup πήραμε την απόφαση να υπάρξει μία επιμήκυνση του προγράμματος. Είχαμε μία σύντομη συζήτηση για την Ελλάδα σήμερα. Ιδίως, όσον αφορά στις διεργασίες οι οποίες θα έπρεπε να είχαν αρχίσει αφού είχαμε πάρει εκείνη την απόφαση», τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και συμπλήρωσε:

«Συμφωνήσαμε σήμερα ότι δεν υπάρχει περαιτέρω χρόνος να χαθεί. Οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμικών φορέων πρέπει να αρχίσουν μεθαύριο, για να μπορούμε να έχουμε μία ολοκληρωμένη αποτίμηση του προγράμματος».

«Οι θεσμικοί φορείς θα έχουν επαφές με την Ελλάδα στις Βρυξέλλες και εκ παραλλήλου τεχνικές ομάδες των θεσμικών φορέων θα πάνε στην Αθήνα γιατί θα πρέπει να κοιτάξουν από κοινού τι έχει γίνει και τι υπολείπεται. Όλα αυτά από μεθαύριο.    

Υπογραμμίσαμε για άλλη μία φορά την ανάγκη μιας αγαστής συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των θεσμικών φορέων και υπογραμμίσαμε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μεμονωμένες πρωτοβουλίες ούτε υπαναχώρησης σε στοιχεία τα οποία έχουμε ήδη αποφασίσει. Στοιχεία που έχουν αποφασιστεί θα πρέπει να είναι αποδεκτά και σεβαστά από όλους», κατέληξε ο Πρόεδρος του Eurogroup.

 

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ

 

 

Διαβάστε επίσης:

Τα βασικά σημεία της απόφασης του Eurogroup για την Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ