“Λοταρία” για τις αποδείξεις προτείνει η Ελλάδα στο Eurogroup

Επισημάνσεις για την θέση της κυβέρνησης απέναντι στο σημερινό Eurogroup, αλλά και με τρεις επιπλέον μεταρρυθμίσεις που θα κατατεθούν στα τεχνικά κλιμάκια, εμπλουτίζει το Μαξίμου τη λίστα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αύξηση των εσόδων.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση αναφέρει:

1. Το Eurogroup πρέπει να παραμείνει πολιτικό σώμα. Δεν πρέπει να συζητάει τεχνικές λεπτομέρειες. Το ζητούμενο είναι να έχουμε πολιτική πρόοδο. Δεν θα συζητηθεί κανένα νέο κείμενο. Υπάρχει η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να εξειδικεύσει το πλαίσιο της εφαρμογής της.

2. Ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει σήμερα επτά μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Παράλληλα η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εμπλουτίσει τη λίστα και με άλλες μεταρρυθμίσεις, ορισμένες από τις οποίες θα κατατεθούν άμεσα στα τεχνικά κλιμάκια.

3. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις, μαζί με δεκάδες άλλες, θα αποτελέσουν μέρος του Εθνικού  Σχεδίου Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση μέχρι τον Απρίλιο. Εθνικό σχέδιο που θα αλλάξει την πορεία της χώρας, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο enikonomia.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Δραγασάκης: Ο Βαρουφάκης εκπροσωπεί την κυβέρνηση στο Eurogroup

Σόιμπλε: Οι Έλληνες πρέπει να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους – ΒΙΝΤΕΟ

Μοσκοβισί: Δεν μιλάμε για την τρόικα, μιλάμε για τους θεσμούς – ΒΙΝΤΕΟ

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Συζητήσεις με τους θεσμούς και στην Αθήνα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ