Μοσκοβισί: Δεν μιλάμε για την τρόικα, μιλάμε για τους θεσμούς – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν μιλάμε για την τρόικα, μιλάμε για τους θεσμούς» δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Δεν μιλάμε για πράγματα ενάντια στην πολιτική βούληση της κυβέρνησης. Πρέπει να έχουμε τεχνική εργασία βάση της λίστας η οποία μας παρουσιάστηκε εδώ στο Eurogroup πριν από δέκα ημέρες ώστε να προχωρήσουμε προς το μέλλον», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Τώρα  είναι η ώρα της εφαρμογής. Πρέπει να εφαρμοστούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις που έχουν σχεδιαστεί και τώρα πρέπει να έχουμε τα πρώτα σχέδια νόμου που μπορούν να υιοθετηθούν από το Κοινοβούλιο και έτσι να έχουμε διοικητικές αποφάσεις που θα εφαρμοστούν από την κυβέρνηση»

«Για αυτό το λόγο», συνέχισε ο Πιέρ Μοσκοβισί, «πρέπει να κάνουμε μία πολύ συγκεκριμένη εργασία».

«Το Eurogroup είναι ένας πολιτικός θεσμός και πρέπει να συζητήσουμε μεθόδους, αρχές και να είμαστε πάρα πολύ σαφείς. Οικοδομούμε εμπιστοσύνη και αυτή η εμπιστοσύνη πρέπει να περάσει και από μία τεχνική εργασία έτσι ώστε να συνπαράξουμε τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα εφαρμόσουμε ώστε να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Ο σκοπός είναι πάντα ο ίδιος. Να υπάρχει μία ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας για θέσεις εργασίας και για τη μείωση των ανισοτήτων. Όλες μας οι εργασίες πηγαίνουν προς αυτή την κατεύθυνση εντός ενός οικονομικού πλαισίου που συναποφασίζουμε. Γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχουν αυτές οι μεταρρυθμίσεις που θα χρηματοδοτηθούν». 

 

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Συζητήσεις με τους θεσμούς και στην Αθήνα

Ολόκληρη η επιστολή Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη

Χαρδούβελης: Φοβήθηκα όπως όλη η Ελλάδα και έβγαλα τα χρήματα – ΒΙΝΤΕΟ

“Μπαρούτι” μυρίζει το σημερινό Eurogroup

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ