Πέμπτη «μιλάει» ο Ντράγκι – Παρασκευή η δόση στο ΔΝΤ

Του Τάσου Δασόπουλου

Περίπου πέντε ημέρες προθεσμία έχει πλέον η Κυβέρνηση ώστε να εξασφαλίσει τα χρήματα που θα πρέπει να αποπληρώσει στο ΔΝΤ αφού από την Παρασκευή ξεκινούν οι πληρωμές ενώ την Πέμπτη η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τα σχέδια της για ποσοτική χαλάρωση.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 6 του μήνα θα πρέπει να αποπληρώσει τα πρώτα 288,7 εκατ. ευρώ την επόμενη «Παρασκευή και 13» άλλα 336 εκατ. ευρώ με κρίσιμο διάστημα την μεθεπόμενη εβδομάδα κατά την οποία θα πρέπει να αποπληρωθούν την Δευτέρα 16 του μήνα και την Παρασκευή 20 Μαρτίου 560 εκ ευρώ και 336 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα ο υπουργός οικονομικών ποντάρει στο ότι θα οι εταίροι και δανειστές μας δεν θα μας αφήσουν να φτάσουμε στην πτώχευση για ένα σχετικά μικτό ποσό.

Αν και το επιχείρημα έχει βάση, με δεδομένο το τεράστιο δάνειο των 240 δις ευρώ που έχουν διαθέσει ΕΕ και ΔΝΤ τίποτα δεν φαίνεται να κινείται προς την κατεύθυνση αυτή.

Αντίθετα, οι πιέσεις συνεχίζονται στην κατεύθυνση του να πείσουν την Ελλάδα να προχωρήσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων του προγράμματος του 2012. Παρασκευή η δόση 288,7 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr…

Διαβάστε επίσης:

Μια εικόνα… χίλιοι φόβοι για τον Ντράγκι – ΦΩΤΟ

Ο Μαριάς για τον έντονο διάλογο με τον Ντράγκι – ΒΙΝΤΕΟ

Έντονος διάλογος Ντράγκι – Μαριά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ