Μοσκοβισί: Μονόδρομος η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί, δηλώνει ικανοποιημένος, μιλά για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις, τα επόμενα βήματα και ξεκαθαρίζει ότι είναι μονόδρομος η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί είχε χθες κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος. Έστω και μετά πολλών βασάνων κατάφερε να συμβιβάσει αυτά που προ μιας μόλις εβδομάδας έδειχναν ασυμβίβαστα.

Δηλαδή τις θέσεις της Αθήνας με αυτές του Βερολίνου.

«Δεν ήταν εύκολο να φθάσουμε ως εδώ», διαβεβαίωσε μιλώντας στα ΝΕΑ ο Πιέρ Μοσκοβισί. Και για του λόγου το αληθές, υπενθύμισε πως απαιτήθηκαν τρεις εβδομάδες σκληρών διαπραγματεύσεων, τρεις σύνοδοι των υπουργών της Ευρωζώνης και τρεις ημέρες συνεχών διαβουλεύσεων με τις ελληνικές αρχές.

«Τελικώς τα καταφέραμε», δηλώνει, υπογραμμίζοντας όμως ότι για να συμβεί αυτό, «Η Ελλάδα αντιμετώπισε το ζήτημα με τη δέουσα σοβαρότητα και οι άλλες χώρες τις ευρωζώνης με εποικοδομητικό πνεύμα».

«Στόχος μας είναι να βρει η χώρα τον δρόμο της ανάπτυξης», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Μοσκοβισί και συνεχίζει: «Από τη στιγμή που η Ελλάδα είναι εντάξει προς τις διεθνείς υποχρεώσεις της, οι εταίροι της στην ευρωζώνη θα πρέπει να σεβαστούν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Αυτό που έχει τώρα σημασία είναι να αισθανθεί και η νέα κυβέρνηση πως είναι μέλος της οικογένειάς μας».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε περισσότερα:

Η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας τον Ιούλιο, λένε Γερμανοί αξιωματούχοι – ΒΙΝΤΕΟ

Ρωμανιάς: Δεν καταργούνται όλες οι πρόωρες συντάξεις – ΒΙΝΤΕΟ

Βαρουφάκης: Σαν το κυνήγι του θησαυρού τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ