Ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Καλή λύση για την Ελλάδα και την Ευρώπη η συμφωνία

Ως καλή λύση για την Ευρώπη και την Ελλάδα αλλά και εξίσου καλό συμβιβασμό για την Αθήνα και την Ευρωζώνη, με τον κίνδυνο ενός «Grexit» να έχει απομακρυνθεί, εκτιμά τη χθεσινοβραδινή συμφωνία στο Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ, σε δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον κ. Σέλινγκ, η Αθήνα θα πρέπει να παρουσιάσει, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας κατάλογο δεσμευτικών προτάσεων για μεταρρυθμίσεις, που θα εξεταστούν, και την Τρίτη, έπειτα από τηλεδιάσκεψη αναμένεται το Eurogroup να δώσει το «πράσινο φως», ενώ αν οι θεσμοί δεν καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα, λέγοντας δηλαδή «όχι» στον κατάλογο αυτό, τότε θα υπάρξει άμεση σύγκληση του Eurogroup, αλλά ο ίδιος δεν πιστεύει πως θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Όπως ανέφερε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, σκοπός της παράτασης δεν είναι μια άνευ τέλους επέκταση του προγράμματος, αλλά να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος και οι Έλληνες να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν προτάσεις, οι οποίες, εφ όσο ν γίνουν δεκτές από τους θεσμούς μπορούν να ενσωματωθούν στο νέο πρόγραμμα.

Πρόσθεσε δε, πως υπήρξε πάντα αυτή η σκέψη, πόσο ευέλικτο είναι το πρόγραμμα, και ήδη την περασμέν�� Τετάρτη «είχαμε φθάσει σχεδόν ακριβώς εδώ που βρισκόμαστε τώρα», τότε όμως υπήρχε ακόμη άρνηση, αλλά τώρα ήλθε η συγκατάθεση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και έγινε μια πολύ μακρά τηλεδιάσκεψη με την ελληνική κυβέρνηση για να διαμορφωθεί η δήλωση, όπως έχει τώρα.

Ο ίδιος εκτιμά πως το πρωί της Τρίτης στην τηλεδιάσκεψη θα μπορέσουν να αποσαφηνιστούν όλα τα ζητήματα και να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα, ενώ επισήμανε πως στην χθεσινοβραδινή επιτυχία συνέβαλε η εκ νέου οικοδόμηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης στο Eurogroup, η οποία είχε απολεστεί.

 

Διαβάστε επίσης:

Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού: Οι πραγματικές δυσκολίες είναι μπροστά – ΒΙΝΤΕΟ

Spiegel: Πότε έχασε την ευκαιρία η Ελλάδα για τις αποζημιώσεις

Süddeutsche: Η Ευρώπη κερδίζει χρόνο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ