Ντάισελμπλουμ: Γι’ αυτό δώσαμε στην Ελλάδα τετράμηνη και όχι εξάμηνη παράταση – ΒΙΝΤΕΟ

“Κάναμε πρώτα βήματα σήμερα. Το τετράμηνο τέθηκε γιατί υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, πρέπει να γίνει γρήγορα. Ταυτόχρονα ενώ κάνουμε αυτή την επανεκκίνηση θα πρέπει να δουλέψουμε και προς την ολοκλήρηση της αξιολόγησης και να δουλεύουμε και για τις μελλοντικές διευθετήσεις” είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή της Realnews, Θάνου Αθανασίου, γιατί η παράταση είναι τετράμηνη και όχι εξάμηνη. 

“Υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος και θα πρέπει να δουμε ποιες θα είναι οι μελλοντικές προκλήσεις , γι αυτό το τετράμηνο είναι ένα λογικό χρονικό πλαίσιο για να αξιολογήσει κανείς ποιες θα είναι οι μελλοντικές προκλήσεις” πρόσθεσε. 

Επίσης, ο επικεφαλής του Εurogroup, ερωτηθείς γιατί είπε ότι πρέπει να οικοδομηθεί η εμποστοσύνη, απάντησε:

“Καμιά φορά όταν έχουν γίνει έντονες συζητήσεις και στα ΜΜΕ σχετικά με τη σκοπιμότητα ή μη προηγούμενων προγραμμάτων πρέπει να γίνει επανεκκίνηση. Χρειαζεται λοιπόν μια σταθεροποίηση της καταστασης στην Ελλάδα προκειμένου να συνεχιστεί η οικονομική ανάκαμψη και προκειμένου να υπάρξει μια βιώσιμη δημοσιονομική πολιτική”. 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το κείμενο της συμφωνίας στο Eurogroup – ΦΩΤΟ

Οι πληροφορίες του Νίκου Χατζηνικολάου για τη συμφωνία και η αποκάλυψη για την τετράμηνη παράταση – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ