Παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας

Σε προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς με κριτήρια τουλάχιστον για έξι μήνες προχωρά η κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή αύριο Πέμπτη.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επ’ αφορμή της ανακοίνωσης του ονόματος του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στις άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης λέγοντας ότι η προστασία από πλειστηριασμούς αποτελεί προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήδη ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης έχει επεξεργαστεί τη σχετική ρύθμιση, η οποία βρίσκεται σε τελικό στάδιο και θα κατατεθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντός. Μάλιστα υπάρχουν σκέψεις η ισχύς της ρύθμισης να φτάσει έως και τους 12 μήνες.

Συγκεκριμένα για να προστατεύεται ο δανειολήπτης από πλειστηριασμό της πρώτης του κατοικίας θα πρέπει να συνδυάζει αθροιστικά τρία κριτήρια: ύψος συνολικής αξίας ακίνητης περιουσίας, ύψος ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος και ύψος καταθέσεων.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Έτσι θα ρυθμιστούν τα «κόκκινα» δάνεια

Αυτό είναι το σχέδιο για το νέο φόρο ακινήτων

Οι νέοι φόροι για εισοδήματα και ακίνητα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ