Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ: Ελπίζω να επιτευχθεί συμφωνία

Η Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης πρέπει να καταλήξουν σε μια πολιτική συμφωνία για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα, προκειμένου να σταματήσει η εκροή των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, υπογράμμισε απόψε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βίτορ Κονστάνσιου.

Μιλώντας στην εκδήλωση Warwick Economics Conference, ο Πορτογάλος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε ότι η εκροή των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες είναι ένα πρόβλημα για το οποίο θα καλωσόριζε μια ταχεία λύση.

“Ασφαλώς ελπίζουμε ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία, διότι αυτό θα διευθετούσε την απειλή των περαιτέρω εκροών. Πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα”, εξήγησε ο Κονστάνσιου.

Ερωτηθείς σχετικά με μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο Κονστάνσιου σημείωσε: “Δεν μπορεί να το αποφασίσει αυτό η ΕΚΤ, φυσικά. Αυτό είναι ένα θεμελιωδώς πολιτικό ζήτημα, το οποίο χειρίζονται και για το οποίο σε τελευταία ανάλυση θα πρέπει να πάρουν μια απόφαση οι κυβερνήσεις. Βεβαίως ελπίζω ότι δεν θα συμβεί”.

 

Διαβάστε επίσης:

Bloomberg: Ελλάδα και Γερμανία προς συμβιβασμό

Οι Γερμανοί επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

Σόιμπλε: Σέβομαι τον ευγενή και πολιτισμένο Βαρουφάκη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ