Ντάισελμπλουμ: Θα ακούσουμε τις ιδέες της ελληνικής κυβέρνησης

Ανοιχτός να ακούσει τις ιδέες και τις προτάσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι οι συζητήσεις θα γίνουν στη βάση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος.

«Θα καλωσορίσουμε τον νέο υπουργό οικονομικών της Ελλάδας. Θα ακούσουμε τα σχέδια και τις προτάσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης και θα δούμε σε ποια βάση θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα. Επισήμως, αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόγραμμα. Το ζητούμενο είναι πώς θα προχωρήσουμε στη βάση αυτού του προγράμματος», τόνισε.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε την ελπίδα η Ελλάδα να παραμείνει προσηλωμένη στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

«Η χώρα επέστρεψε στην ανάπτυξη πέρυσι, πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα. Είναι σημαντικό να συνεχίσει να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα και να παραμείνει στη σωστή τροχιά» ανέφερε.

«Πρώτα θα ακούσουμε ποιες είναι οι ιδέες και οι φιλοδοξίες της νέας ελληνικής κυβέρνησης και μετά θα συζητήσουμε», πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ. Όπως είπε, σημείο εκκίνησης των συζητήσεων θα είναι το υφιστάμενο πρόγραμμα της Ελλάδας.

Τέλος, ερωτηθείς αν θα συγκληθεί εκτάκτως Σύνοδος της Ευρωζώνης την Παρασκευή, ο Γ. Ντάισελμπλουμ δεν απάντησε, υπενθυμίζοντας ότι θα ακολουθήσει Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου.

 

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Βαρουφάκη – Λαγκάρντ πριν από το Eurogroup

Deutsche Welle: Σε βαρύ κλίμα το αποψινό Eurogroup

Μήνυμα του Ντάισελμπλουμ στην Ελλάδα: Η συμφωνία είναι συμφωνία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ