Βαρουφάκης: Δεν είπα ποτέ ότι η Ιταλία κινδυνεύει

«Δεν είπα ποτέ ότι η Ιταλία κινδυνεύει με χρεοκοπία, με τον Ιταλό ομόλογό μου, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, δεν υπάρχουν προβλήματα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης στην ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα».

Ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε πως όταν, το 2010 ή το 2011, παρουσίαζε το βιβλίο του «Μια μετριοπαθής πρόταση για την επίλυση της κρίσης του ευρώ» στις ΗΠΑ, ένας Ιταλός υπουργός του είπε ότι οι ιδέες που περιείχε θα ήταν χρήσιμες στην Ευρώπη.

«Πείτε τα εσείς, αν το κάνω εγώ που είμαι κυβερνητικό στέλεχος, θα λεχθεί από όλους ότι η Ιταλία είναι στο χείλος της χρεοκοπίας. Θα ήταν πραγματικά, η αρχή του τέλους» του είπε τότε, ο Ιταλός υπουργός, όπως εξηγεί ο κ. Βαρουφάκης στην «Κοριέρε Ντέλα Σέρα».

«Δεν θεωρώ ότι το τραπεζικό σας σύστημα διατρέχει κινδύνους, η οικονομία σας είναι ισχυρή όπως αποδεικνύει ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός και το πρωτογενές πλεόνασμα. Η συνέχιση του αποπληθωρισμού εξαρτάται από τις λανθασμένες ευρωπαϊκές πολιτικές, οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά και εσάς. Ήρθε η στιγμή να αλλάξουμε, να δημιουργήσουμε επιτέλους, την ευκαιρία για μια στροφή στην Ευρώπη» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στην ιταλική εφημερίδα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ