Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Νέο πρόγραμμα ανοικοδόμησης για την Ελλάδα

Έκκληση προς την ΕΕ και τη νέα ελληνική κυβέρνηση να διαπραγματευτούν ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ανοικοδόμησης το οποίο θα αντικαταστήσει το ισχύον σχέδιο διάσωσης που εκπονήθηκε από την τρόικα, απηύθυνε η Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε πολιτικό έγγραφο που υιοθέτησε η Ομάδα οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τονίζουν ότι το κοινό αυτό πρόγραμμα θα πρέπει να απαντά με τον κατάλληλο τρόπο στις ανησυχίες του ελληνικού λαού και να είναι παράλληλα αποδεκτό από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τους θεσμούς της ΕΕ αλλά και από τους πολίτες στους οποίους είναι υπόλογοι.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Τζιάνι Πιτέλα υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δοθεί επαρκής δημοσιονομική ευελιξία στην Αθήνα προκειμένου να εφαρμόσει τις «προοδευτικές» μεταρρυθμίσεις με στόχο την αναζωογόνηση της οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας, της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων.

Ο κ. Πιτέλα υποστηρίζει τέλος ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα πρέπει να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο σε αυτό τον «αναπόφευκτο διάλογο» με παράλληλες δεσμεύσεις από ελληνικής πλευράς για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, τη φορολογική πολιτική και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

 

Διαβάστε επίσης:

Frankfurter Rundschau: Ο Τσίπρας θα διεκδικήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις

Spiegel: “Ανάσα” για τον Τσίπρα το κατοχικό δάνειο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ