Βαρουφάκης: Η Ελλάδα είναι σαν μία άρρωστη αγελάδα

Με εξαρτημένο χρήστη ουσιών καθώς και με άρρωστη αγελάδα παρομοίασε την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο CNN και στη δημοσιογράφο Christiane Amanpour.

“Ήμασταν σαν εξαρτημένοι χρήστες ουσιών που πάντα νοιαζόμασταν για την επόμενη δόση” είπε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης προσθέτοντας: “Δεν ενδιαφέρομαστε για την επόμενη δόση όταν το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Θέλουμε να ξεφορτωθούμε αυτήν την εξάρτηση”.

Για το θέμα του δανείου ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε επίσης ότι ήταν το μεγαλύτερο που δόθηκε ποτέ στην ιστορία στους πιο αδύναμους ώμους.

Για το ζήτημα των επαναπροσλήψεων στο Δημόσιο, είπε ότι η αλήθεια έχει διαστρεβλωθεί αφού ουσιαστικά οι επαναπροσλήψεις αφορούν μόνο το 1% των απολύσεων που έγιναν την τελευταία 5ετία.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι αυτό που ζητάει η Ελλάδα από την Άνγκελα Μέρκελ και τους εταίρους είναι μία ευκαιρία να θέσει τις προτάσεις της ενώ στην προσπάθεια να εξηγήσει σε τι θέση έχει περιέλθει η Ελλάδα ανέφερε: “Είναι σαν να προσπαθείς να βγάλεις περισσότερο γάλα από μία άρρωστη αγελάδα. Θα την σκοτώσεις”.

Τέλος ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει σαν σκέψη η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. 

 

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στο CNN 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ