Ξεμένει από ρευστό το Δημόσιο

Της Αναστασίας Παπαϊωάννου

Την κλεψύδρα της ρευστότητας έβαλε στο τραπέζι του Eurogroup, αλλά και της Συνόδου Κορυφής, (που θα συγκληθούν μετά τα μέσα της επόμενης εβδομάδας) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ρίχνοντας προειδοποιητική βολή τόσο προς την Αθήνα όσο και προς τους εταίρους ότι ο χρόνος τελειώνει και πρέπει μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου να υπάρξει καταρχήν συμφωνία. Και αυτό διότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Realnews, τα ρευστά διαθέσιμα στο δημόσιο ταμείο (πλην εσόδων) είναι μόλις 500-600 εκατ. ευρώ και επαρκούν για λίγες ημέρες.

Μπορεί η πρώτη ανάγνωση της απόφασης Ντράγκι να μην δέχεται, μετά την 11η Φεβρουαρίου, ελληνικά ομόλογα και ενέχυρα η ΕΚΤ, να δείχνει γερμανικό δάκτυλο, παράγοντες της αγοράς δίνουν και μία άλλη διάσταση.

«Με την κίνηση αυτή η ΕΚΤ χαροποίησε το Βερολίνο, ωστόσο το εκβιαστικό δίλημμα της ρευστότητας είναι ευαίσθητο και για τις δύο πλευρές.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ προσπαθεί να περιορίσει το χρόνο της πυρκαγιάς, η οποία μία αναζωπυρώνεται και μία σβήνει στις αγορές. Κάτι που αποτυπώνεται τόσο στο χρηματιστήριο όσο και τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων», αναφέρει στέλεχος του οικονομικού επιτελείου στη Realnews.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ