Τι κρύβει η συνάντηση Βαρουφάκη με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ

Του Τάσου Δασόπουλου

Διεθνές θέμα στο οποίο συγκρούονται αντίθετα συμφέροντα γίνεται από σήμερα η Ελλάδα με την επίσκεψη στη χώρα μας κλιμακίου του υπουργείου οικονομικών των ΗΠΑ συνοδευόμενο από τον πρέσβη, David Pearce.

Η ομάδα οποία αποτελείται από τον υφυπουργό Οικονομικών Daleep Singh και την επικεφαλής του γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας του υπουργείου Οικονομικών Lea Bouzis, θα δει στη μία το μεσημέρι τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Στις 5 το απόγευμα στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης θα υπάρξει ραντεβού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη ενώ εκκρεμεί να καθοριστεί ραντεβού και με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη.

Οι συναντήσεις θα δείξουν αν είναι απλώς ένα χτύπημα στην πλάτη όπως έχει συμβεί και κατά το παρελθόν ή αυτή τη φορά οι ΗΠΑ έχουν να προτείνουν κάτι πιο ουσιαστικό.

Σύμφωνα με οικονομικούς κύκλους στην Ουάσινγκτον, τα μέλη της αποστολής έχουν ασχοληθεί με ζητήματα κρίσης χρέους και έλαβαν μέρος σε αποστολές που πραγματοποίησαν σε αρκετές χώρες ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και ο υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο enikonomia.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ