Μπαράζ συναντήσεων για τον Γιάνη Βαρουφάκη

Συνεχείς επαφές θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης τις επόμενες ημέρες ξεκινώντας τις διαβουλεύσεις με τους εταίρους της χώρας με στόχο όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση “μία βιώσιμη, συνολική συμφωνία για την ανασυγκρότηση της κοινωνικής μας οικονομίας στο πλαίσιο μιας εξελισσόμενης Ευρώπης”.

Ο υπουργός Οικονομικών θα συναντήσει αύριο στην Αθήνα τον Πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ ενώ από Δευτέρα θα ταξιδέψει σε Λονδίνο και Παρίσι.

Ειδικότερα, το πρωί της Δευτέρας, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί στο Λονδίνο με τον ομόλογό του George Osborne με στόχο την έναρξη στενής συνεργασίας των δύο χωρών όσον αφορά θέματα κοινού, ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει και συνάντηση με στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα του Σίτι του Λονδίνου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον ομόλογό του Michel Sapin, καθώς και τον Υπουργό Οικονομίας της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron, ο οποίος -όπως επισημαίνει το ΥΠΟΙΚ- ανακοίνωσε επισήμως ότι θεωρεί πως η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού δημόσιου χρέους που ζητά η ελληνική κυβέρνηση είναι «εύλογη».

Το πρωί της Τρίτης θα συναντηθεί με τον ομόλογό του στη Ρώμη, Pier Carlo Padoan προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για την πορεία της ευρωζωνικής μακροοικονομίας.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, Angel Gurria, αποδέχθηκε πρόσκληση του Πρωθυπουργού και θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 11 Φεβρουαρίου, με σκοπό να συζητήσει με το οικονομικό επιτελείο τις προτάσεις της κυβέρνησης περί ριζικών μεταρρυθμίσεων.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σημειώνεται τέλος ότι “η νέα κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά, σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους μας και διεθνείς φορείς όπως ο ΟΟΣΑ, για τη σταθερότητα, τις μεταρρυθμίσεις και την προοπτική άμεσης υπέρβασης της αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης”.

Διαβάστε επίσης

Τι θα επιδιώξει ο Βαρουφάκης για το χρέος

Στη Ρώμη περιμένουν τον Βαρουφάκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ