Από την παραλαβή του «ταμείου» θα κριθούν οι παροχές

Του Τάσου Δασόπουλου

Αγωνία για το «ταμείο» που θα παραλάβουν σήμερα το μεσημέρι ο νέος υπουργός οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης ο αναπληρωτής υπουργός κ. Δημήτρης Μάρδας και η υφυπουργός κ. Νάντια Βαλαβάνη αφού από αυτό θα εξαρτηθεί ο χρόνος της υλοποίησης των προεκλογικών παροχών.

Η σημερινή παράδοση και παραλαβή του υπουργείου οικονομικών είναι η πιο κρίσιμη από τότε που μπήκαμε στο μνημόνιο. Τούτο διότι από αυτό το σημείο και πέρα και με δεδομένη την βούληση της νέας Κυβέρνησης να αλλάξει πολιτική απέναντι στους δανειστές το μνημόνιο και την κοινωνία όλα θα κριθούν από τα ψυχρά οικονομικά δεδομένα.

Χθες το βράδυ λίγες μετά την ορκωμοσία τους τα τρία νέα στελέχη του οικονομικού επιτελείου είχαν σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Στελέχη του υπουργείου οικονομικών δεν έκρυβαν χθες ότι μετά την πρόωρη προκήρυξη των εκλογών τα πράγματα είναι δύσκολα.

Ότι δηλαδή η Ελλάδα επέμενε τον Δεκέμβριο να μην πάρει την εξάμηνη παράταση όχι τυχαία ούτε για λόγους γοήτρου.

Η αλήθεια ήταν ότι η αξιολόγηση έπρεπε να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου και η δόση των 7,2 δις ευρώ να μπεί στο δημόσιο ταμείο μέσα στο Μάρτιο διαφορετικά τα ταμειακά διαθέσιμα δεν θα επαρκούσαν για την αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων.

Την ίδια ώρα , δυσκολία υπάρχει και για την κάλυψη των ανελαστικών δαπανών του προϋπολογισμού όπως οι μισθοί και οι συντάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία καθυστερούν πια υποχρεώσεις για να πληρώσουν συντάξεις.

Διαβάστε τη συνέχεια στο enikonomia.gr

Δείτε επίσης:

Ο Βαρουφάκης στο CNN: Αποφασισμένοι να μείνουμε στο ευρώ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ