Η συμβουλή του Σουλτς στον Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

«Η συμβουλή μου στον Αλέξη Τσίπρα είναι να αναζητήσει στήριξη εκεί όπου θα έχει τη μέγιστη συνεργασία και αλληλεγγύη», ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας στον ALPHA.

«Η αλληλεγγύη έχει πάντα δύο πλευρές. Πολλοί ευρωπαϊκοί λαοί τα πρόσφατα χρόνια της κρίσης ήταν απόλυτα αλληλέγγυοι προς τους Έλληνες. Οι λαοί με μία χώρα. Αυτοί οι λαοί που έδωσαν εγγυήσεις στην Ελλάδα περιμένουν από την Ελλάδα να τηρήσει τις συμφωνίες μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρωζώνης, των ευρωπαϊκών θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Σουλτς και συμπλήρωσε:

«Η συμβουλή μου στον Αλέξη Τσίπρα είναι να αναζητήσει στήριξη εκεί όπου θα έχει τη μέγιστη συνεργασία και αλληλεγγύη. Στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης, στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και στο πλεόνασμα που έχει η Ελλάδα για πρώτη φορά, διαθέσιμο, χωρίς το εθνικό χρέος. Θα πρέπει να το χρησιμοποιήσει για επενδύσεις και για την Παιδεία και για να σταθεροποιήσει ότι επετεύχθη τα τελευταία δύο χρόνια, δηλαδή ανάπτυξη για πρώτη φορά. Ότι μπορούμε να κάνουμε για να στηρίξουμε την ελληνική κυβέρνηση στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και στη διατηρήσιμη ανάπτυξη θα πρέπει να το κάνουμε και να μην ρίξουμε το βάρος σε ιδεολογικές αντιπαραθέσεις για το κούρεμα κλπ».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο κουρέματος και τις διαπραγματεύσεις της νέας κυβέρνησης με τους εταίρους, σημείωσε: «Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει καταρχάς να συμφωνήσει για το κυβερνητικό πρόγραμμα και υποθέτω ότι τα θέματα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας προεκλογικά, όπως το κούρεμα και οι διαπραγματεύσεις για το μνημόνιο με την τρόικα θα παίξουν το ρόλο τους στις επόμενες διαβουλεύσεις με τις υπόλοιπες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και τους θεσμούς».

«Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε κάποιο σχόλιο. Περιμένουμε τις προτάσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Ένα πράγμα είναι σαφές. Η ελληνική κυβέρνηση  ενεργεί με πλήρη κυριαρχία, με εντολή του ελληνικού λαού. Όμως η Ελλάδα είναι ένα μέλος της Ευρωζώνης, υπάρχουν άλλα 18. Πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν τους λαούς των υπόλοιπων κρατών – μελών και σας διαβεβαιώ ότι πολλοί διαφωνούν με τον Πρωθυπουργό, Τσίπρα. Επομένως πρέπει να λύσουμε την επερχόμενη αντιπαράθεση με μία λέξη: Συμβιβασμός», υπογράμμισε ο Μάρτιν Σουλτς.

 

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA

 

Διαβάστε επίσης:

Τσακαλώτος στο BBC: Το χρέος δεν είναι βιώσιμο  

Βαρουφάκης: Είναι σπουδαία πρόκληση – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ