ΔΝΤ – Ανησυχητικά υψηλά τα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα

Σε όλες τις χώρες η ανεργία πέφτει, ενώ στη Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει σε ανησυχτικά υψηλά επίπεδα, επισημαίνει ο σύμβουλος του τμήματος ερευνών του ΔΝΤ, Πρακάς Λουνγάνι.

Όπως αναφέρει χαρακτηρστικά, στην Ελλάδα το ποσοστό της ανεργίας και απέχει … μίλια από το προ κρίσης επίπεδο (σ.σ. κοντά στο 25% φέτος έναντι 7-8% προ κρίσης).

Το ποσοστό των μη απασχολούμενων υποχώρησε στο 5,6% το 2014, όπως ήταν το 2007, έναν χρόνο πριν την ύφεση, σημειώνει ο ίδιος σε ειδικό σημείωμα του. Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα οι άνεργοι συνεχίζουν να αποτελούν το 25% του εργατικού δυναμικού, υπενθυμίζει ο κ. Λουνγκάνι.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία  έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εργασιακή και κοινωνική κατάσταση στην Ε.Ε. στη χώρα μας, καταγράφεται βραδεία αύξηση της απασχόλησης, με ρυθμούς χαμηλότερους από το προσδοκώμενο.

Η έκθεση τονίζει ότι η επιστροφή στα “προ κρίσης επίπεδα ανεργίας” συντελείται με βραδύτερους από το προσδοκώμενο ρυθμούς.

«Παρά το γεγονός ότι η απασχόληση κινείται πλέον θετικά, η αύξησή της παραμένει υπερβολικά μικρή και υπερβολικά βραδεία. Ιδίως, η μακροχρόνια ανεργία εξακολουθεί να αποτελεί καίρια πρόκληση για την Ε.Ε.. Με την επενδυτική επίθεση, ύψους 315 δισ. ευρώ, που εξαπολύουμε, φιλοδοξούμε να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας», δήλωσε η επίτροπος, αρμόδια για θέματα απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων, Μάριαν Τίσεν.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ