• Ο έλεγχος στην Αράχωβα αποκάλυψε μαύρη εργασία και φοροδιαφυγή

  5:10 μμ, Δευτέρα 05 Ιάν 2015 5:10 μμ, Δευτέρα 05 Ιάν 2015

  Καφέ μπαρ, εστιατόρια, ουζερί και ξενώνες αναδεικνύονται οι «πρωταθλητές» της φοροδιαφυγής στην Αράχωβα όπως προέκυψε από τους εκτεταμένους ελέγχους που πραγματοποίησαν την Κυριακή κλιμάκια της αστυνομίας.

  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων δώδεκα καταστήματα στην τουριστική περιοχή δεν εκδίδουν αποδείξεις και φοροδιαφεύγουν παρά την έντονη κίνηση που παρουσιάζει η Αράχωβα κατά τους χειμερινούς μήνες.

  Το γνωστό χειμερινό θέρετρο των σκιέρ αλλά και των celebrities αποδείχθηκε «φωλιά» οικονομικών παρανομιών καθώς οι καταστηματάρχες εκμεταλλεύτηκαν προς όφελός τους την κοσμοσυρροή τις ημέρες των γιορτών, κλέβοντας όμως το κράτος.

  Εκτός από την μη έκδοση αποδείξεων, κάποια από τα καταστήματα λειτουργούσαν χωρίς άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας καταστήματος.

  Ποιοι είναι οι 12 φοροφυγάδες:

  -Σε καφέ-μπαρ στην Αράχωβα, βρέθηκε να απασχολείται ένας εργαζόμενος ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

  -Σε καφέ-μπαρ στην Αράχωβα, βρέθηκαν να απασχολούνται τέσσερις εργαζόμενοι, πλην όμως δεν επεδείχθησαν οι προβλεπόμενοι πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

  -Σε καφέ-μπαρ στο Λιβάδι Αράχωβας, βρέθηκαν να απασχολούνται τέσσερις εργαζόμενοι, πλην όμως δεν επεδείχθησαν οι προβλεπόμενοι πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

  -Σε κατάστημα εμπορίας & παρασκευής τυροπιτών & συναφών ειδών στην Αράχωβα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση εννέα αποδείξεων λιανικής πώλησης κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ παράλληλα βρέθηκε να απασχολείται μία εργαζόμενη, πλην όμως δεν επεδείχθη ο προβλεπόμενος πίνακας προσωπικού κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

  -Σε καφέ σνακ μπαρ στη Αράχωβα, διαπιστώθηκε η απασχόληση μίας εργαζόμενης, η οποία δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

  -Σε κατάστημα που λειτουργεί ως καφέ μπαρ - ξενώνας – ντισκοτέκ – εστιατόριο στη Αράχωβα, διαπιστώθηκε η λειτουργία του χωρίς την προβλεπόμενη αδεία της αρμοδίας αρχής, καθώς και η απασχόληση έξι εργαζομένων οι οποίοι δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

  -Σε εστιατόριο-καφέ στη Αράχωβα, βρέθηκε να απασχολείται ένας εργαζόμενος, πλην όμως δεν επεδείχθη ο προβλεπόμενος πίνακας προσωπικού κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

  -Σε ουζερί μεζεδοπωλείο στην Αράχωβα, διαπιστώθηκε ότι απασχολούνταν δύο εργαζόμενοι που δεν εμφανίζονταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας.

  -Σε καφέ εστιατόριο στην Αράχωβα, διαπιστώθηκε ότι απασχολούνταν δύο εργαζόμενοι που δεν εμφανίζονταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας.

  -Σε γλυκοπωλείο-μεζεδοπωλείο στην Αράχωβα, διαπιστώθηκε ότι απασχολούνταν ένας εργαζόμενος που δεν εμφανιζόταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας.

  -Σε πιτσαρία στην Αράχωβα, διαπιστώθηκε ότι απασχολούνταν ένας εργαζόμενος που δεν εμφανιζόταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας.

  -Σε εστιατόριο στο Λιβάδι Αράχωβας, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικής πώλησης κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και ότι απασχολούνταν δύο εργαζόμενοι που δεν εμφανίζονταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας.

  Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

  Διαβάστε επίσης

  Ο Παπαδημούλης ρωτά την Κομισιόν για τη φοροδιαφυγή

  Επτά γιατροί νοσοκομείου «έκρυψαν» 2,7 εκατ. ευρώ

  Σαφάρι ελέγχων ενόψει… εορτών

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα